Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Ingen vågade sitta kvar med några positioner...

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Onsdag den 4:e maj

 

Dagens makrokoll:

Om vi tar oss en titt på makroläget och händelser däromkring idag så kan vi se att oljan återigen har letat sig uppåt litegrann. Det är dock med betoning på lite då vi absolut inte har fått se någon ordentlig och genomgående styrka hos oljan idag heller. Dagens oljestatistik ifrån USA kanske dock får fart på råvaran men det återstår att se tills senare i eftermiddag.  

Fortsättningsvis så backade tjänstesektorn inom EMU marginellt under den senaste månaden men däremot så steg detaljhandeln på bra med ett par procent. Även i Sverige fick vi ta del av en svagare utveckling inom tjänstesektorn och där var utfallet mer tydligt nedåt än det i EMU.  

 

Dagens bolagshändelser:

Även idag har det kommit in en del bolagsrapporter och till största del har det faktiskt varit en genomgående positivitet och styrka på den fronten. Kollar vi på rapporterna från ICA Gruppen, Swedish Match, Securitas, Feelgood och Lucara Diamond så såg det faktiskt genomgående bra ut och faktiskt riktigt bra på vissa håll och kanter. Däremot blev det inte lika muntert för Tobii som idag tvingades visa upp en förlust för det första kvartalet. 

Utanför bolagsrapporterna har idag även ABB fått en order på vindturbiner till en vindkraftpark i Irländska sjön och Haldex har startat ett samriskbolag med en partner för att exponera sig mot marknaden för el-bussar i Kina. 

Vi får idag heller inte glömma bort att ganska så tunga utdelningar från t.ex. H&M och Boliden med flera har räknats av så det är också en av faktorerna till den svaga börsutvecklingen.

 

Övrigt: 

Börserna i USA har ännu inte öppnat upp för dagen men så här på förhand ser det ut att bli en hel del nedgångar även där senare i eftermiddag. Där har vi även besked från industrin och tjänstesektorn samt även gällande landets oljelager att se fram emot så det kan bli en fartfylld eftermiddag och kväll där. 

 

Ha en fortsatt bra dag!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar