Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Kina agerar och oroar marknaden igen

Efterbörsen, onsdag den 24:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning nedåt
  • Fallande trend hela dagen
  • Sjunkande oljepriser
  • Stimulanser i Kina oroar

 

 

Efter en svag utveckling på de Asiatiska börserna under natten och morgonen idag som till stor del berodde på att den kinesiska valutan svajade på grund av att landets centralbank medvetet har börjat försvaga valutan och bland annat det medförde i sin tur att vi fick en negativ börsöppning även i Sverige. Som ni kan se på grafen här ovanför så blev den fallande trenden bara mer och mer intensiv under dagen och indexet OMXS30 avslutade dagen på – 2,83 %.

Oljan har fortsatt att spela sin roll på marknaden även idag och den största händelsen där vara att Iran gick ut och mer eller mindre sågade Saudiarabiens och Rysslands planer på att frysa den framtida oljeproduktionen. Det fick oljepriset att återigen tappat rejält och även det har varit en stor orosfaktor under dagen.

Fortsättningsvis så har vi i Sverige idag fått in prognoser som tyder på att statsfinanserna kommer kunna få fram ett ganska så högt överskott under de kommande åren. Brasiliens kreditbetyg har idag sänkts till skräpstatus och en talesperson från FED har sagt att han inte ser några tecken på att den amerikanska ekonomin skulle vara nära en recession. Men det har inte bara varit positivt då konsumtionen ser sämre ut i Frankrike just nu och dessutom kom inköpschefsindex i USA in betydligt sämre än väntat.

På bolags- och rapportfronten idag har bolagen Coor, Stendörren, GHP, Immunovia och Wallenstam levererat ganska så bra rapporter. Om vi istället kollar på Dignitana, Matse, Organoklick och Recipharm så såg det inte lika bra ut på dessa fronter och här blev många rapporter en besvikelse.

Fortsättningsvis på bolagsfronten så har självklart Fingerprint levererat nyheter även idag. Nu handlade det om att det kinesiska företaget Xiaomi lanserat en ny mobiltelefon och där ska Fingerprints sensorer vara installerad. ABB har också levererat nyheter då de har fått in en order från Abu Dhabi. Ericsson har fortsatt att leverera nyheter på löpande band och idag handlade det om att de fått in en ny order från Sydostasien, ordern omfattar molnlösningar.

Om vi som vanligt slutligen tar en titt på hur USA-börserna har inlett den här börsdagen så är det nedåt som gäller även där. Där är det framförallt oljan som oroar marknaden men även händelserna i Asien, svag statistik och oroligheter på bolagsfronten bidrar till nedgångarna på över 1 % som vi kan se där just nu.   

 

Trevlig kväll
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar