Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Kina och oljan kör över allt och alla

Efterbörsen, fredag den 15:e januari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning uppåt i Sverige
  • En ordentlig fallande trend under dagen
  • Kina och oljan oroar igen
     

Idag under veckans sista handelsdag öppnade Stockholmsbörsen svagt uppåt men ganska så snabbt gick den in i en fallande trend som höll i sig och drog ner börsen rejält under dagen. Indexet OMXS30 som visar utvecklingen för de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen avslutade dagen på – 2,56 %.

Det tråkiga börshumöret kom ifrån ännu mer oroande statistik från Kina och den här gången gällde det utlåningen i landet. Även oljan fortsatta att dra med sig börsen nedåt och som vi sett tidigare så är de här två faktorerna nästan en dödlig kombination.  

I Sverige har vi fått se en stark konsumtion men däremot lite mer stillastående bostadspriser den senaste tiden. I Europa och i EMU överlag kom det in siffor gällande handelsöverskottet/underskottet och dessa siffror tydde på ett högre överskott än vad som var förväntat.

På bolagsfronten har nyhetsflödet nästan varit fullt idag och till att börja med så var Clas Ohlsons försäljningssiffror riktigt starka och även H&M:s siffror kom in starkare än vad som var förväntat. Fortsättningsvis så har Precise Biometrics ingått ett licensavtal med en partner i Taiwan. Kinnevik och Hexatronic har varit i köpartagen då Kinnevik har investerat i en digital vårdtjänst och Hexatronic har köpt ett brittiskt bolag.

Slutligen så har även börserna i USA inlett den här handelsdagen rejält nedåt. Kina och oljan stör marknaden även där och just nu ser det heller inte ut som att det finns något som kan få börserna där att avsluta veckan lite mer positivt.  
 

 

Trevlig kväll och trevlig helg!
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar