Aktieinkomster
Likes
787
Antal inlägg
1324
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, kommer det in en osäkerhet till markanden?

Efterbörsen, torsdag den 17:e december 2015

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning uppåt
  • FED:s räntehöjning ger styrka till börsen
  • En viss osäkerhet finns dock på marknaden

 

Börsen i Sverige reagerade idag väldigt positivt på räntehöjningen i USA igår och de höga nivåerna höll i sig nästan hela dagen. Vi fick se en liten nedställning sent på eftermiddagen men OMXSPI som visar utvecklingen för samtliga aktier på Stockholmsbörsen avslutade tillslut ändå dagen på + 0,92 %.

Som sagt så låg gårdagens räntehöjning i USA idag i fokus på marknaden men i bakgrunden har vi fått se statistisk gällande en stark detaljhandel i Storbritannien, bättre siffror gällande arbetslösheten i Sverige samt ett oförändrat räntebesked i vårt grannland Norge. De flesta av beskeden har dock som sagt hamnat i skymundan bakom räntebesked i USA.  

På bolagsfronten har idag AstraZeneca förvärvat ungefär hälften av det amerikanska bolaget Acerta Pharma och Volvos lastbilsleveranser kom in i linje med vad som var förväntat. Vi har även fått in en del bolagsrapporter och då kom SkiStar in med en rapport som fortfarande innehöll förluster men nu något lägre än tidigare. Klädbolagen Retail and Brands och MQ kom dock in med rapporter som var bättre än förväntat så vi har haft en väldigt blandad dag på börsen.

USA-börserna har slutligen inlett den här dagen ganska så rejält nedåt efter gårdagens uppgångar och det är väldigt rörigt där just nu med olika tolkningar och besked. 

 

Ha en bra kväll!
David  

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (147)
Oct (2)

Taggar