Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Kommer världen stå enad efter ytterligare en attack?

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Tisdag den 22:e mars

 

 

Dagens makrokoll:

Dagens stora händelse på makrofronten var då alltså att det här skett minst tre explossioner i Bryssel och nu har även terrororganisation, Islamiska staten (IS) tagit på sig ansvar för dåden. När de senaste dåden skedde i Paris så fick vi ganska så snabbt se att en ganska så stor del av världen gick samman, hjälptes åt och snabbt agerade emot. Det gillade marknaden och om så blir fallet igen får vi väl se under de närmsta dagarna. 

Vi har idag även fått in starka siffror från industrin i Europa överlag samt ifrån Tyskland men som ni säkert förstår så hamnade dessa besked i skymundan. I USA och Japan kom liknande besked in sämre än väntat och än tidigare men det var heller inte det som marknaden fokuserade på idag. 

 

Dagens bolagshändelser:

På bolagsfronten idag har det varit lite lugnare än igår men där har ändå Eltel fått in en order från Norge på nästan 8 milijarder euro. Ericsson fortsätter också att plocka hem ordrar och idag har de presenterat en från Bhutan Telecom i Asien gällande olika IT-system. 

Avslutningsvis har idag även fastighetsbolaget Wihlborgs tecknat ett avtal om att sälja en fastighet i Malmö till Atrium Ljungberg för 125 miljoner kronor. 

 

Övrigt:

Avslutninvis har USA-börserna också inlett nedåt på gund av terrordåden i Bryssel. Dock har vi även där fått se en hel del återhämtningar redan nu och eventuellt är börserna där nu på allvar på väg upp över nollstrecket. 

Ikväll är det självklart händelserna i Bryssel och nyhetsflödet därifrån som vi ska hålla koll på och dessutom så är det primärval i Arizona och Utah, i USA.

 

Trevlig kväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar