Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, låga handelsvolymer och en råvarusektor som stör

Efterbörsen, måndag den 28:e december 2015

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning uppåt
  • Fallande trend under dagen
  • Låga handelsvolymer
  • Råvarusektorn övertygar inte

Precis vid inledningen idag handlades den svenska börsen uppåt en bit efter att ha varit stängd i några dagar. Dock så vände utvecklingen nedåt ganska så snabbt på grund av framförallt låga handelsvolymer samt lite sämre statistik från Kina. Indexet OMXS30 som visar utvecklingen för de 30 mest omsatta aktier på Stockholmsbörsen stängde tillslut på – 0,87 %.

Dagen i sig har varit väldigt lugn och det till en början på makrofronten. Vi har i princip bara fått in siffror gällande utvecklingen i den kinesiska industrin under natten idag och dessa var överlag ganska så svaga. Utöver det så kan man dock göra en intressant iakttagelse idag och det är att råvarusektorn inte har behållit styrkan från förra veckan så det kanske bara var en tillfällighet och inte en trendvändning som var på gång där.

Det har idag även varit ganska så lugnt på bolagsfronten men Ratos har ändå meddelat att ett av deras dotterbolag tvingas ta en negativ försäljningspost på ungefär 200 miljoner kronor. Gladare har det dock varit i Skanska då de har tagit hem en ganska så stor order som är värd nästan 1 miljard kronor så de kör på för fullt nu innan årsskiftet.

Om vi avslutar dagens Efterbörsen med att kolla på hur USA har inlett handelsdagen så kan vi se att även börserna där handlas en aning nedåt. Även där är det låga handelsvolymer och då att råvarusektorn återigen har vänt nedåt som stör utvecklingen.  

 

Trevlig kväll!
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar