Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, måndag den 16:e november 2015

Dagens viktigaste:

 

  • Börsöppning nedåt
  • Börsen vände uppåt
  • Råvaror återhämtade sig
  • Säkerhetssektorn visar styrka

 

Börsen i Sverige inledde handeln nedåt under morgon idag men på förmiddagen innan lunch så började i princip hela Europa att återhämta sig och vända uppåt. Den svaga inledningen berodde på terrordådet i Paris som ägde rum under helgen men även om Europas börser vände upp idag så är nog de flesta överens om att det kommer vara fortsatt osäkert på det politiska planet framöver. Börsen i Sverige (OMXSPI) stängde slutligen på + 0,38 %.

EMU-området visade idag upp stabila siffor gällande konsumentprisernas utveckling. I USA kom siffrorna gällande tillverkningsindustrin dock in sämre än vad som var förväntat.

Många av de största råvarorna återhämtade sig idag efter förra veckans fall nedåt där har man sett en tydlig styrka under dagen. En annan styrka fick vi även se hos många av säkerhetsföretagen på börsen då marknaden nu tror att deras tjänster kommer att efterfrågas ännu mer än tidigare.

Fortsättningsvis på bolagsfronten så har Warren Buffets Berkshire Hathaway gjort en investering i AT&T och köpt på sig nästan 60 miljoner aktier. Ryktena kring att amerikanska Cisco ska köpa svenska Ericsson har idag avfärdats av båda parterna.

Handeln i USA har inlett väldigt svajigt och volatilt kring nollstrecket och just nu är utvecklingen där väldigt blandad.

 

Ha en bra kväll!
David

Taggar (blogg): 
nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Gött, har börjat köpa in mig i AT&T. Tycker den ser billig ut och har ju riktigt fin historik. 

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

nörden: Gött, har börjat köpa in mig i AT&T. Tycker den ser billig ut och har ju riktigt fin historik. 

 

Ja, jag skrev ju ett inlägg om AT&T för bara några dagar sedan. Jag tror att Warren Buffett gör ett riktigt bra köp!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar