Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, måndag den 23:e november 2015

Dagens viktigaste:    

 

  • Börsöppning nedåt
  • Oroligt i råvarusektorn 
  • Starka siffror från Europa

 

Idag under veckans första handelsdag fick vi en svag börsöppning i Sverige. Nedgången hejdade dock sig senare under dagen och vi stängde tillslut ganska så nära nollstrecket. OMXSPI som visar utvecklingen för samtliga aktier på Stockholmsbörsen stängde på – 0,15 %.

Den svaga utvecklingen under dagen kom framförallt ifrån att råvarusektorn sackade efter då marknaden oroade sig för en minskad efterfrågan. Europa har idag dock överlag visat upp ganska så starka tillväxtsiffror gällande bland annat industrin och det är bekräftar återigen att Europa helt klart är den starkaste regionen just nu. I USA fick vi in siffror som visade att bostadsförsäljningen har minskat den senaste tiden men marknaden tolkar det som en nödvändig återhämtning efter att priserna har stigit så mycket.       

På företagsfronten har idag läkemedelsbolaget Pfizer meddelat att de kommer gå samman med det andra läkemedelsbolaget Allergan. Olje- och gasbolaget PA Resources har idag ansökt om avnotering från börsen och aktiens sista dag för handel kommer bli den 31:e december nu i år. 

Efter att råvarusektorn drog iväg nedåt i Europa under dagen så har nu oljan börjat vända uppåt igen i USA. Det beror på att Saudiarabien gjorde ett uttalande där de sa att de framöver kommer göra allt de kan för att inbringa mer stabilitet till rörelserna i oljepriset. 

I USA är stämningen just nu snäppet bättre än vad den var i Europa tidigare under dagen men börserna där handlas bara svagt uppåt än så länge.    


Ha en bra kväll!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar