Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, måndag den 30:e november 2015

Dagens viktigaste:

•    Börsöppning nedåt
•    Börsen vände uppåt
•    Bättre BNP-utveckling i Sverige
•    Buden på börsen rullar in
•    Attendo rusar i börspremiären 


Börsen i Sverige öppnade idag svagt nedåt men vände efter någon halvtimmes handel uppåt igen. Sedan fick vi slutligen en väldigt stark börsdag och OMXSPI som visar utvecklingen för samtliga aktier på Stockholmsbörsen stängde slutligen på + 1,12 %. 

Under dagen har vi fått starka BNP-siffror från Sverige och stabila besked gällande Tysklands konsumentprisindex. 

Annars är det faktiskt företagen som har styrt och ställt idag och till att börja med har ett holländskt bolag lagt ett bud på Proffice. Riskkapitalbolaget EQT har köpt på sig större delar av kapitalet i IFS och nu lagt ett bud på hela bolaget. Qliro Group meddelade att Black Friday förra veckan var bolagets mest intensiva dag någonsin och det tog marknaden emot positivt.   

Fortsättningsvis så gjorde Attendo idag premiär på börsen och bolaget fick minst sagt en flygande start. Ett bolag som idag däremot gick mot strömmen var Ica Gruppen då marknaden blev orolig för sämre förutsättningar på marknaden framöver.  

Handeln i USA inleddes uppåt men nu har börserna där fallit en bra bit under nollstrecket och volatiliteten är återigen tillbaka på marknaden. 

  

 
Ha en bra kväll och en bra helg!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar