Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, måndag den 7:e december 2015

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning uppåt
  • ECB är öppna för ytterligare stimulanser vid behov
  • Lägre oljepriser

 

Börsen i Sverige öppnade idag uppåt ganska så rejält efter att ha dragit nedåt en hel del under slutet av förra veckan. Dagens uppgångar beror till största del på att USA visade en enorm styrka i fredags samt att ECB sa att de är öppna för ytterligare stimulanser vid behov framöver. OMXSPI i Sverige som visar utvecklingen för alla aktier på Stockholmsbörsen avslutade dagen på + 0,65 %.

Om vi börjar på bolagsfronten så fick vi idag under Skanskas kapitalmarknadsdag in nya prognoser för nästa år. Dessa var dock i princip bara en upprepning av de tidigare målen men överlag så tycker jag att det ser väldigt bra ut för Skanska just nu.   

Electrolux har återigen varit i blåsvädret då den omtalande affären med General Electrics som handlar om att Electrolux skulle köpa deras vitvaruverksamhet har avbrutits av General Electrics. Den här affären är dessutom ett mål i en amerikansk domstol just nu.

På makrofronten har det idag varit väldigt lugnt. En representant från amerikanska FED har sagt att de nu är redo för en första räntehöjning i ett uttalande idag. Självklart bekräftade han inte att det kommer en nu i december men mycket pekar mot det just nu.

Slutligen har vi idag även fått se ett återigen pressat oljepris och det på grund av att oljekartellen OPEC meddelade att de kommer höja sin produktionstakt i fredags. Det här innebär kort och gott att överutbudet på marknaden kommer bli ännu större framöver.   

Avslutningsvis så har USA-börserna vänt spikrakt nedåt inledningsvis idag och det till stor del på grund av nedgångarna i oljan. Europa och Sverige drogs dock inte med nedåt helt och hållet innan stängning men om USA avslutar rejält nedåt idag så får vi med stor sannolikhet en svag öppning imorgon.     

 

 

Ha en bra kväll!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar