Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Marknaden letade upp alla positiva faktorer

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Onsdag den 30:e mars

 

Dagens makrokoll:

Det är som sagt FED i USA och oljan som varit de stora snackisarna på makrofronten idag och överlag kan jag tycka att marknaden inte riktigt borde röra sig så här kraftigt uppåt då det kan svänga åt ett helt annat håll på båda dessa fronter väldigt fort, det har vi sett många gånger förut. Men marknaden behövde lite positivitet och det fanns hos FED och oljan idag. 

Annars har det varit relativt lugnt på makrofronten då vi i princip enbart har fått in lite lättare siffror som t.ex. visade att företagsklimatet inom EMU blir bättre och bättre medan konjunkturbarometern kom in något sämre än tidigare. 

I USA fick vi se relativt starka jobbsiffror som tyder på att jobbmarknaden i landet fortsätter att stärkas och förbättras.

 

Dagens bolagshändelser:

På bolagsfronten har idag BE Group meddelat att de kommer lägga ner sin verksamhet i Tjeckien och Slovakien efter många tunga förlustår. Mycronic har fått in en order värd 12-16 miljoner dollar från en kund i Asien och även Pricer har fått in en order och den är värd ungefär 40 miljoner kronor och är till en kund inom bygghandeln. 

Härvan i Swedbank har idag också fortsatt och nu har den nuvarande ordföranden, Anders Sundström som också är indragen i alla skandaler nekats att bli omvald och det av den nuvarande styrelsen. 

Fortsättningsvis har Wallenstam köpt en fastighet i Göteborg för nästan 170 miljoner kronor. Skanska och Peab har heller inte varit sämre idag då Skanska har tagit hem en affär värd 900 miljoner kronor gällande ett järnvägsbygge i Storbritannien och PEAB har fått in en order på studentbostäder i Stockholm värd en bit över 200 miljoner kronor. Avslutningsvis har även SAAB fått in en order gälande flygövervakningssystem från Colombia. 

Det har alltså hänt en hel del positiv på bolagsfronten idag och det har också bidragit till de kraftiga uppgångar som vi fått se på många håll och kanter idag. 

 

Övrigt:

Även börserna i USA öppnade idag upp ganska så rejält mycket högre än vid gårdagens stängning. Det fortsatt starka oljepriset samt den starka statistiken gällande bland annat jobbmarknaden i landet stärker marknaden där. Vi har dock fått se en liten dipp nedåt men fortfarande långt ifrån nollstrecket så om man kollar på läget där just nu ser det fortsatt bra ut inför den resterande delen av kvällen. 

Vi kommer för övrigt få en ganska så lugn kväll på de flesta håll och kanter så man behöver inte kolla på så mycket mer än börserna i USA ikväll. 

 

Ha en bra kväll!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar