Aktieinkomster
Likes
797
Antal inlägg
1347
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Marknaden väntar på vad FED ska säga i USA

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Onsdag den 27:e april

 

Dagens makrokoll:

På makrofronten idag har det blivit klart att de inte kommer att äga rum något eurogruppsmöte imorgon. Förhandlingarna mellan Grekland och de internationella långivarna går alldeles för trögt och därför finns det helt enkelt ingen mening med ett nytt eurogruppsmöte imorgon. 

Även i Spanien har man stött på svårigheter då de där ännu inte lyckats bilda någon regering. På grund av det kommer det bli ett nyval i landet och det troligtvis i slutet av juni nu i år. 

Det har dock varit lite mer positivt i Storbritannien då landet idag visade upp en starkare BNP-tillväxt än tidigare. Avslutningsvis har även oljepriset visat en viss styrka idag men inte heller det har kunnat hålla börsen uppe helt och hållet.

 

Dagens bolagshändelser:

Om vi som vanligt nu för tiden börjar med att kolla på vad som hänt på rapportfronten så hamnade rapporterna från IAR Systems, D. Carnegie & Co, Nobina, Evolution Gaming, Eniro, Midsona, Sobi, Bufab, Gunnebo, Corem Property, Online Group, Assa Abloy, Unibet, Avega, Bilia, Probi, Net Insight, AAK, ÅF, Nobia och Indutrade på den positiva sidan då dessa rapporter för det mesta innehöll positiva aspekter. 

Däremot så blev rapporterna från Munksjö, Sintercast, Kinnevik, Hansa Medical, Nordea, SEB, Addnode, Poolia, Midway och Catena inte en lika munter läsning. Eftersom att bolag som t.ex. SEB och Nordea fanns på minussidan så tyngde den här negativa sidan idag börsen, trots att det även kom in en hel del positiva rapporter. 

 

Övrigt: 

Inget har heller kunnat trycka upp USA-börserna idag. Alltifrån det avvaktande läget inför FED:s räntebesked ikväll till gårdagens enligt marknaden svaga rapport från Apple har bidragit till de inledande nedgångarna och det verkar inte som att det kommer hända speciellt jättemycket innan FED har sagt sitt. 

Slutligen så är det alltså självklart FED:s räntebesked som man ska fokusera på ikväll. Det kommer klockan 20:00 svensk tid. 

 

 

Trevlig kväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)

Taggar