Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Naturliga reaktioner och sunda marknadsrörelser

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Onsdag den 23:e mars

 

Dagens makrokoll:

Återigen har det idag varit relativt lugnt på makrofronten då vi i princip bara har fått in en rapport som pekade mot att vi bör förvänta oss en lägre BNP-tillväxt i Sverige framöver. Även i Tyskland har vi fått in liknande siffror så det har inte varit någon jättebra dag på makrofronten i Europa.

På grund av fortsatt höga oljetillgångar i bland annat USA och ett överutbud på marknaden har oljan fått ta emot rejält med stryk idag. De breda nedgångarna där har dragit med sig många av världens börser idag. 

 

Dagens bolagshändelser:

Det vi inte får glömma bort idag är att det faktiskt är en hel del bolag som handlas exklusive utdelning, både på börsen i Sverige och på andra håll och kanter. Idag är det bland annat dags för SEB och självklart bidrar sådana här händelser till vissa nedgångar på börsen då pengar helt enkelt ska bort från marknaden. 

Rent bolagsmässigt har idag ABB tecknat ett avtal med Shell gällande utrustning till flytandeanläggningar för utvinning av naturgas. Atlas Copco meddelade idag att de kommer tvingas ta engångsposter i USA på 65 miljoner kronor på grund av omstruktureringar.

AstraZeneca var idag tvungna att meddela att de inte har lyckats nå målen för en studie gällande för behandling av stroke och Magnolia Bostad har slutligen ingått ett avtal om marköverlåtelse med Helsingborgs kommun. 

 

Övrigt:

Även USA-börserna har inlett dagen nedåt och även där är det bland annat nedgångarna hos oljan som stör utvecklingen. Riskviljan är låg där också vilket heller inte är något konstigt med tanke på att vi tar påskledigt ganska så snart. 

Idag ser det ut att bli en lite lugnare kväll på marknaden än igår men vi kan nog ändå förvänta oss fortsatta nyheter gällande bland annat läget i Bryssel och allt däromkring. 

 

Trevlig kväll!
David
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar