Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Nedgångar, Fingerprint och Oförändrade Räntor

Efterbörsen, torsdag den 10:e december 2015

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning nedåt i Sverige
  • Fortsatt oförändrade räntor
  • Fingerprints fanclub minskar

 

Börsen i Sverige öppnade idag nedåt och handeln har varit väldigt volatil. Under förmiddagen var vi faktiskt på väg uppåt men sedan efter lunch vände vi nedåt igen och det breda indexet OMXSPI stängde tillslut på – 0,52 %.

Dagen har sedan bestått av att KPI-siffror som bland används till att mäta inflationen har kommit in på löpande band. I Danmark kom dessa siffror in starka medan de kom in en aning svagare än väntat i Sverige. Vi kan dock glädja oss åt att vi har en ljus framtid för vår export för det fick vi också besked om idag.

Den brittiska centralbanken valde idag att göra som de flesta andra, nämligen att inte göra någonting med räntan. Även köpprogrammet lämnas oförändrat och på samma nivåer som tidigare.

Oljan och OPEC fortsatta att spela en roll på marknaden även idag då OPEC släppte en rapport som pekade mot en ökad produktion och även en viss ökad efterfrågan. Den ökade efterfrågan var dock marginell jämfört med det ökade utbudet.

På bolagsfronten har idag Fingerprint tappat ett av sina största fan då Carnegie idag sänkte sin rekommendation från köp till behåll.

För övrigt har det varit ganska så lugnt på bolagsfronten. En av de få händelserna har varit att SAAB har meddelat att de har levererat en av ubåtarna till FMV efter att ha genomfört en så kallad generalöversyn av den. Nokia har idag fått in en ny order från Indonesien och Sandvik har meddelat att de kommer genomföra ytterligare besparingar.

I USA har slutligen handelsdagen inletts volatilt men just nu handlas börserna där uppåt en del. Börserna där har gjort en ganska så drastisk vändning uppåt och det trots att det kommit in blandade siffror gällande arbetslösheten och importen med mera.       

 

 

Ha en bra kväll!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar