Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, oljan fortsätter att oroa marknaden

Efterbörsen, fredag den 18:e december 2015

 

Dagens viktigaste:

  • Svag börsöppning
  • Pressade oljepriser
  • Avvaktande inför helgen
  • Många försäljningar innan jul

 

Handeln på börsen i Sverige har idag varit väldigt volatil och i det stora hela också väldigt negativ. Till största del är de råvaror och då framförallt olja som pressar marknaden just nu. Vi har även tydligt märkt att många är avvaktande nu inför helgen och även inför jul nästa vecka och investerarna som vill bli av med sina positioner innan det här året tar slut har börjat sälja av redan nu. Indexet OMXSPI som visar utvecklingen för samtliga aktier på Stockholmsbörsen avslutade den sista börsdagen för den här veckan på – 1,09 %.

Som sagt så har oljan fungerat som ett sänke på börsen idag och det är det gamla vanliga överutbudet på marknaden som fortsätter att spöka. En detalj som är värd att uppmärksamma är vilken stor roll oljan faktiskt har spelat på marknaden den senaste tiden och om den trenden håller i sig så ser det inte speciellt ljust ut.

Annars har det varit relativt lugnt på makrofronten idag men på bolagsfronten har det hänt en hel del. Om vi börjar med Betsson så har de nu blivit anklagade för ”smutsiga affären” i och med ett förvärv i Georgien. Hela situationen liknar den som Muddy Waters utsatte Telia för tidigare i år. 

Fortsättningsvis har Ratos meddelat att deras dotterföretag, byggbolaget Hent har genomfört en omfinansiering och Ratos erhåller därmed över 260 miljoner norska kronor i utdelning. Samtidigt har MTG nu meddelat att deras exit ur Ryssland i princip är slutförd i och med försäljningen av bolaget CTC Media.

Slutligen så har Astrazeneca idag fått godkännande från den europeiska läkemedelsmyndighetens rådgivande kommitté för två nya läkemedel, Tagrisso och Zurampic samt ett utökat godkännande av blodproppsläkemedlet Brilique.

USA-börserna har så här långt idag fortsatt på Europas bana och handlas just nu nedåt. Det är väldigt troligt att vi får se en fortsatt svag utveckling under hela handelsdagen även där då det helt enkelt inte finns speciellt många som vågar köpa nu inför helgen.

 

 

Trevlig fredagskväll och trevlig kväll!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar