Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, oljan kör över allt

Efterbörsen, fredag den 11:e december 2015

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning kring nollstrecket
  • En överlag svag och negativ börsdag
  • Lägre oljepriser pressar marknaden
  • Oförändrade räntebesked

 

Även idag fick vi se en svag öppning på börsen i Sverige samt lägre och lägre nivåer desto längre dagen gick. Oljan har idag fortsatt vara ett orosmoln på de flesta börser runt om i världen. I Sverige avslutade det breda indexet OMXSPI veckan med en nedgång på - 2,15 %.

På makrofronten idag fick vi in en oljerapport från International Energy Agency och vad man kan se i den rapporten så kommer vi inte få se någon ljusning för oljan under den kommande tiden. Det här var en av anledningarna till att oljepriset som sagt har pressat marknaden idag.

Fortsättningsvis så har vi idag fått stabila och ganska så starka siffror gällande konsumentpriserna i Tyskland. Relativt stabila siffror gällande konsumtionen i USA kom också in nu under eftermiddagen samt att Ryssland idag valde att lämna sin ränta oförändrad. Men inget av dagens besked har kunnat få in lite positiv stämning på världens börser. 

Om vi går vidare till bolagsfronten så höll idag ICA Gruppen kapitalmarknadsdag. De största nyheterna därifrån var den kommande tillväxten online samt en hel del kommande avyttringar av fastigheter.

SAAB kom med nyheter även idag då en region i Storbritannien har köpt ett system till en ledningscentral. Skanska har idag meddelat att de säljer av delar av ett projekt i USA och SkiStar har idag faktiskt blivit erbjudna att köpa skidanläggningen St Johanner Bergbahnen i Österrike.

Avslutningsvis så ser det ut som att USA-börserna också kommer att avsluta den här veckan väldigt negativt. Börserna där faller just nu ganska så kraftigt och än så länge har vi inte kunna se några ljuspunkter där heller.  

 

 

Ha en bra fredagskväll och en bra helg
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar