Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Oljan kan få fart på saker och ting, även uppåt!

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Tisdag den 19:e april

 

Dagens makrokoll:

Till att börja med har som sagt de ganska så kraftiga uppgångarna i oljepriset stöttat marknaden rejält idag. Det är delvis en återhämtning efter gårdagens kraftiga nedgångar som ligger bakom vändningen uppåt men också en strejk i Kuwait hjälper till att balansera marknaden då produktionen där mer eller mindre är fryst. 

En undersökning som den Europeiska centralbanken har gjort visade idag att bankerna fortsätter att lätta på sina kreditvillkor och det framförallt till företag. Inom EMU fick vi även se en stark byggproduktion men en något sämre import och export. Däremot kom Tyskland in med starka siffror som pekade på att landets ekonomi fortsätter att visa styrka. 

I USA hölls det idag även primärval i delstaten, New York. Annars har det i USA varit ganska så lugnt på makrofronten och deras stöd ifrån uppgångarna i oljan är till och med ganska så begränsade ur ett börsmässigt perspektiv än så länge. 

 

 

Dagens bolagshändelser:

På bolagsfronten har det hänt en hel del och om vi börjar med att kika väldigt övergående på rapportflödet så kom NetEnt in med en stark rapport, Com Hem gjorde likaså, fastighetsbolagen Klöverns och Hemfosas rapporter hamnade också på den positiva sidan och det lyckades även Note med. Nätmäklaren Avanzas rapport hamnade ungefär i linje med vad som var förväntat men däremot så lyckades inte Odd Molly, Byggmax, Qliro, Creades, Formpipe och Profilgruppen den här gången då de kom in med överlag ganska så dåliga rapporter. 

Fortsättningsvis så lyckades Investmentbolaget Kinnevik dra åt sig marknadens fokus idag och även få rejäl fart på aktien. Hela anledningen till uppståndelsen var att bolaget har föreslagit att en extra kontant överföring om 18 kronor per aktie ska äga rum via ett obligatoriskt inlösenprogram för alla aktieägare och det i kombination med den ordinarie utdelningen kan innebära att aktieägarna kommer få totalt 25,75 kronor per aktie i år. Det hela ska dock godkännas på stämman. 

Avslutningsvis så har det även kommit in lite ordrar till bolagen på börsen och Nokia har fått en order från Schweiz, NCC har fått en order av Norrtälje kommun på nästan en halv miljard kronor gällande utveckling av infrastruktur och slutligen har Saab har erbjudit Malaysia att leasa 16 stycken Gripenplan samt att Tele2  har blivit stämda av en annan mobiloperatör i Litauen. 

 

Övrigt: 

Uppgångarna i oljan har som sagt inte fått fart på USA-börserna ännu och där är utvecklingen lite mer blandad, även om de flesta index handlas ovanför nollstrecket. Det är ytterligare några svaga bolagsrapporter som stör utvecklingen där. Det handlar bland annat om en enligt marknaden svag rapport från Netflix efter USA-börsernas stängning igår samt att Goldman Sachs tidigare idag kom in med en svag rapport. 

Ikväll kan det som sagt vara intressant att hålla koll på primärvalet i New York, det kan nog bli väldigt fartfyllt. 

 

Trevlig kväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar