Aktieinkomster
Likes
791
Antal inlägg
1332
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Oljan kan stärka och förvirra under samma dag...

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Fredag den 20:e maj

 

Dagens makrokoll:

Det har som sagt varit en ganska så lugn dag på börsen idag men det som ändå är anmärkningsvärt på makrofronten var oljans starka inledning som också kunde trycka upp de flesta börser runt om i världen. Oljans positiva utveckling har dock inte riktigt kunnat hålla i sig men den svenska börsen stod emot dessa svängningar väldigt bra.

Vi har även fått besked att styrkan inom den tyska ekonomin ser ut att hålla i sig. Tidigare har det sett ut som att det positiva momentum inom tillväxten har kunnat vara hotad men nu verkar styrkan alltså återigen vara mer långsiktig och genomgående.

 

Dagens bolagshändelser:

På bolagsfronten har det i alla fall hänt lite mer och idag har SAAB säkrat två nya kontrakt. Det har först och främst fått en order från Försvarets Materielverk som är värd över 1,5 miljarder dollar och sedan även ett uppgraderingskontrakt i Kanada där siffrorna än så längde dock är okända.

Fortsättningsvis har NCC fått en order som är värd över 700 miljoner kronor för byggandet av en ny trafikplats längst med E4:an i Stockholm samt även ytterligare en som är värd ungefär 300 miljoner konor för byggandet av ett vattenkraftverk i Kungälv. Rejlers har fått en order från Norge och BTS har fått tre orders kopplade till bank- och finanssektorn.

Storytel har köpt det danska bokstreamingtjänsten Mofibo Books för 100 miljoner danska kronor, Electra Gruppen har varit med och lanserat den nya e-handelsajten audiovideo.se, Magnolia Bostad har sålt 454 hyresrättslägenheter för över 300 miljoner kronor i Uppsala och spelbolaget Starbreeze har ingått ett samriskbolag med biografbolaget IMAX för utveckling av VR-teknik.

 

Övrigt: 

Även USA-börserna har letat sig uppåt idag och det är en riktigt bra fredagsstämning även där. Än så länge så ser det ut som att marknaden kan stå emot det mer svajiga oljepriset där också och om det kan hålla i sig så ser det ut att bli en bra dag på börsen överlag i USA också. Uppgången stärks även inte bara av de starka börserna i Europa utan det kom även in väldigt positiva siffror från USA:s bostadsmarknad tidigare idag.

Det står egentligen ingenting på schemat inför kvällen där så nu när det svenska börsen har stängt kan vi ta helg. Om man dock vill följa USA-börserna ikväll så kan det återigen vara bra att hålla koll på oljans utveckling då det bevisligen kan hända mycket där bara på daglig basis.

 

Trevlig fredagskväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive

Taggar