Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Oljan och makroflödet oroade marknaden 

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Tisdag den 5:e april

 

Dagens makrokoll:

Om vi börjar med oljan så visade den både igår och i början av dagen idag en fortsatt svaghet och det har tryckt ner världens börser idag. Att den har varit på väg uppåt några gånger under dagen har inte medfört någon styrka och kanske framförallt för att det bevisligen inte blev någon riktig eller genomgående styrka. 

På statistikfronten har vi fått se en något svagare industri både i Sverige och Tyskland och det har också påverkat börsen negativt idag. Detaljhandeln inom EMU visade dock upp en bra men samtidigt så visade tjänstesektorn där överlag upp en lägre tillväxt en tidigare. 

På makrofronten har dagen alltså kantats av oro kring oljan och ett inte alls så starkt makroflöde och när man kollar på dessa utfall så blir det ganska så tydligt varför börsen har letat sig nedåt idag. 

 

Dagens bolagshändelser:

Det mest anmärkningsvärda och uppmärksammade på bolagsfronten idag är att Swedbank har hållit sin stämma och där beviljades inte den tidigare vd:n, Michael Wolf eller den avgående ordförande Anders Sundström ansvarsfrihet. Härvan i Nordea har också lett till att banken nu ska ha brytit sitt samarbete med Mossack Fonseca som är den advokatbyrån i Panama som har hjälp bankens kunder med att undvika skatt m.m. 

Fortsättningsvis har Precise Biometrics har tecknat ett licensavtal med MStar som är ett betydelsefullt bolag inom touchpaneler. Hoist Finance har ingått ett partnerskap med Greklands centralbank gällande hantering av en portfölj med förfallna lån. 

Skanska har idag fått in en order på över 300 miljoner kronor gällande byggandet av en kontorsfastighet i San Francisco. Saab har tecknat treårskontrakt med FMV gällande fortsatt underhållning och uppgraderingar av flygsystem. ABB har fått in ytterligare en order och den här gången från Belgien och gällande ett kabelsystem som ska ansluta en havsbaserad vindkraftpark med fastlandet. 

Avslutningsvis på bolagsfronten så släppte Industrivärden sin första delårsrapport för i år idag och den innehöll bland annat ett ökat substansvärde. 
 

 

Övrigt:

Även i USA har dagens handel inletts nedåt men dock inte lika mycket som i Sverige och Europa. Det svaga oljepriset är i fokus även där och dessutom så är riskviljan väldigt låg än så länge och det kan mycket väl medföra till utökade utförsljningar under kvällen. 

 

Trevlig kväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar