Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, onsdag den 18:e november 2015

Dagens viktigaste:

 

  • Börsöppning nedåt
  • Fortsatt politisk oro
  • Marknaden väntar på FED:s protokoll

 

Börsen i Sverige öppnade idag nedåt framförallt på grund av en återigen ökad terrororo. Efter lunch började börsen dock leta sig uppåt igen efter att marknaden återigen hade lugnat ner sig en del. OMXSPI som visar utvecklingen för samtliga aktier på Stockholmsbörsen stängde slutligen på + 0,06 %.

Om vi ska börja på bolagsfronten så har Assa Abloy och AAK idag ordnat kapitalmarknadsdagar. Båda dessa bolag visade enligt mig upp ganska så bra och intressanta framtidsutsikter. Överlag så känns det som att bolagens verksamheter flyter på enligt planen och att framtidsutsikterna faktiskt ser helt okej ut.     

På makrofronten förutom oron från terrordåden i Paris så har det under dagen varit tydligt att marknaden väntar på amerikanska FED:s protokoll från deras senaste möte. Det har också kommit in ganska så svaga byggsiffror från just USA då bostadsbyggandet minskade med 11 % förra månaden, förväntningarna här låg på ungefär en tredjedel av dessa siffror. Däremot så kom siffran gällande antalet nya bygglov in i linje med marknads förväntningar, vilket var upp några procent.

Handeln i USA inleddes uppåt och nu efter några timmars handel är stämningen fortfarande bra och det är tydligt att köparna börjar återvända till marknaden igen. Som jag nämnde förut så inväntar dock marknaden på att FED ska publicera sitt mötesprotokoll, det kommer klockan 20:00 ikväll svensk tid.

 

Ha en bra kväll!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar