Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, onsdag den 25:e november 2015

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning uppåt i Sverige
  • Blandade besked från Sverige
  • Blandade resultat från USA
  • Minskad politisk oro

 

Efter en lite avvaktande och försiktig inledning på veckan så öppnade börsen i Sverige idag uppåt och har även fortsatt uppåt under hela dagen. Uppgångarna kom framförallt ifrån att USA visade styrka igår trots oroligheterna mellan Ryssland och Turkiet. OMXSPI som visar utvecklingen för samtliga aktier på börsen i Sverige avslutade dagen på + 1,10 %.

Om vi börjar kring incidenten med det nedskjutna ryska planet så har idag USA och Turkiet tydligt visat att de samarbetar och att de vill få alla inblandade parter att lugna ner sig. USA verkar även stödja Turkiets rätt att försvara sig och vi har idag i alla fall inte sett någon ökad oro på den fronten ur marknadens perspektiv.

Fortsättningsvis på makrofronten har vi fått se både en svagare tillverkningsindustri och lägre producentpriser i Sverige. Riksbanken i Sverige publicerade idag sin rapport gällande den finansiella stabiliteten och överlag så sa Riksbanken här att kapitalkraven måste ökas och högre krav måste ställas på bankerna framöver. I USA hade konsumtionen ökat mindre än väntat men däremot kom det in lite bättre siffror gällande orderingången för varaktiga varor, nya arbetssökande och de privata inkomsterna.

På bolagsfronten har TeliaSonera återigen kört fast då flera myndigheter i USA kommer att utreda mutanklagelserna ännu mer och just nu ser det ut som att TeliaSonera kan få betala böter och skadestånd på tiotals miljarder kronor.

Annars så var det företaget Dometic som drog åt sig marknadens blickar då bolaget gjorde premiär på börsen idag. Även Skanska kom med glädjande besked då Hans Biörck föreslås som ny styrelseordförande inför vårens bolagsstämma.  

USA har slutligen inlett den här dagen väldigt volatilt och både varit under och över nollstrecket. Just nu handlas börserna där dock svagt uppåt.       

 

Ha en bra kväll!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar