Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, onsdag den 2:e december 2015

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning uppåt
  • En avvaktande marknad idag
  • USA visar styrka (rent makromässigt)

 

Den svenska börsen öppnade idag uppåt men handeln under dagen har varit väldigt avvaktande och det på grund av framförallt två saker. Till att börja med är marknaden väldigt nyfikna på vad amerikanska FED:s talespersoner har att säga ikväll och sedan håller marknaden andan för vad den Europeiska Centralbanken kommer att komma med för besked imorgon. Svenska OMXSPI avslutade tillslut dagen på + 0,41 %.

På makrofronten har det idag varit relativt lugnt under dagen. Vi fick till en början in starka inflationsbesked ifrån EMU men det marknaden väntade på under dagen var sysselsättningssiffrorna från USA som kom in nu under eftermiddagen. Även dessa siffror kom in bättre än förväntat men överlag så är USA-börserna idag väldigt avvaktande inför FED:s uttalanden ikväll.

Om vi går vidare till bolagen på börsen så börsnoterades idag Scandic Hotels och aktien letade sig faktiskt ner under introduktionspriset och fick alltså inte alls en sådana flygande start som Attendo igår fick.

Annars så har det varit ganska så lugnt på bolagsfronten förutom att alla rekommendationer från t.ex. banker och olika ekonomitidningar som kommer in på löpande band nu för tiden. I stora drag är det nog ett sådant bolagsflöde som vi kommer få se nu i slutet av året då rapportsäsongen nu är över för den här gången.

Om vi avslutningsvis tar en snabbtitt på USA så inledde börserna där väldigt blandat men överlag så var stämningen avvaktande och svag. Volatiliteten har som vanligt varit hög redan nu och som jag sa förut så är marknaden nyfiken på vad FED har att säga ikväll.      

 

 

Ha en bra kväll!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar