Aktieinkomster
Likes
791
Antal inlägg
1332
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Oregelbunden handel där oljan och valuta-rörelserna tryckte ner börsen

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Måndag den 23:e maj

 

Dagens makrokoll:

På makrofronten idag har det varit väldigt blandat då t.ex. svagare utvecklingssiffror för EMU-området kom in samtidigt som Tyskland visade upp lite bättre siffor.

Bortom statistikfronten har oljan återigen visat lite svaghet och dragit iväg nedåt. Vi har även fått se lite större rörelser på valutafronten och bland anat gällande den amerikanska dollarn och sådana lite större råvaru- och valutarörelser gör alltid marknaden orolig.

 

Dagens bolagshändelser:

På bolagsfronten har det idag kommit in ett fåtal eftersläntande rapporter och där kom både Melker Schörlings och Consiliums rapporter in ganska så svagt.

Utanför rapportfronten har Rejlers fått en order från Scania att konstruera och installera en ny arbetsstation, Tieto har tecknat ett 12-årigt avtal med Norges kommun Bergen om införande av ett nytt dokument- och ärendehanteringssystem, Fingerprint har meddelat att de ska börja återköpa aktier och Ericsson har fått en order Dubai gällande IT-drift.

Fortsättningsvis har investmentbolaget, Latour köpt på sig Aritco Group som är en stor hisstillverkare. Skanska har fått en engelsk tunnelorder värd nästan en halv miljard kronor, och Peab har fått uppdraget att genomföra en ombyggnad av väg 70 mellan Enköping och Simtuna och den ordern är värd nästan 200 miljoner kronor. Avslutningsvis har även Nokia sagt upp över 1 000 anställda i Finland, Recipharm är nu klara med sitt förvärv en del av bolaget, Kemwells verksamheter och Drillcon har även fått sina borruppdrag hos LKAB utökade.

 

Övrigt: 

Även börserna i USA har inlett dagen ganska så oregelbunden. Handeln sker just nu dock ovanför nollstrecket och det ska ses som en ganska så bra styrka med tanke på att då t.ex. oljepriset handlas nedåt ganska så ordentligt. 

Det har dock kommit in något starkare industrisiffror i landet och det är den siffran som får försöka stärka USA-börserna idag då det annars ser ut att bli en lugn måndagskväll där. 

 

Ha en bra måndagskväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive

Taggar