Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Oron tillbaka men med en stark avslutning

Efterbörsen, torsdag den 14:e januari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning nedåt
  • Viss återhämtning under dagen
  • Ett allmänt negativt börshumör
  • Fortsatta tveksamheter till råvarorBörsen i Sverige öppnade idag rejält nedåt på grund av ett tidigare fortsatt surt börsläge i både USA och Asien. Som ni kan se på grafen här ovanför så återhämtade börsen sig visserligen en del under dagen, i alla fall jämfört från lägsta-nivån men OMXS30 stängde slutligen ändå på – 1,58 %.

På makrofronten i Europa visade Tyskland ändå styrka då BNP-siffrorna kom in starka och den framtida tillväxten fortsätter att se stabil ut för landet. Även Sverige levererade ganska så bra siffror och det gällande konsumentpriserna som kom in strax över förväntan och lite bättre än tidigare.

Den engelska centralbanken Bank of England  meddelade idag även att de behåller sin styrränta på 0,5 %.

Det har även hänt en hel del på bolagsfronten idag och till att börja med har Bulten fått en order från Kina, Etrion solkraftsproduktion går sämre än vad som var väntat, Peab har fått in en order från SCA och Scandinavian Tobacco Group har meddelat att de planerar en börsnotering i Danmark.

Flera bolag har även varit i köpartagen då Statoil meddelat att de köpt nästan 12 % av Lundin Petroleum samt att Neurovive har köpt en del av ett brittiskt bolag.

Två andra snackisar idag har även varit att Telia Sonera har meddelat att de gör nya miljard-nedskrivningar samt att biltillverkaren Renaults aktie har rasat på grund av en myndighetsrazzia mot bolagets kontor. Razzian ska vara grundad utsläppsresultat men detaljerna är fortfarande lite oklara.

USA har slutligen inlett dagen i motsatt riktning jämfört med övriga världen då börserna där har rört sig uppåt inledningsvis. Utvecklingen där medförde även att den svenska börsen trycktes uppåt en aning men nedgången under dagen var för stor för att en återhämtning skulle bli total.

 

Trevlig kväll!
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar