Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Räntebesked, primärval och råvaruoro, marknaden avvaktar med all rätt

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

Tisdag den 15:e mars

 

Dagens makrokoll:

Som sagt så beslutade idag Japans centralbank att inte förändra sin penningpolitik och det gjorde att många på marknaden blev en aning besvikna. Det var bland annat det här som bidrog till den svaga inledningen på börsdagen, den svaga ineldningen som även hängde i sig hela dagen. 

Vi har idag även fått se stora nedgångar på råvarufronten och den sektorn har varit en av de som utvecklat sig sämst under dagen. Här har bland annat oljan varit en av de bidragande faktorerna då nedgångarna där har varit väldigt breda. 

På statistikfronten har vi idag även fått ta del av en ökad inflation i Japan, vilket är exakt det som landets centralbank har jobbat med att uppnå. Vi har fått besked om att Ryssland kommer öka sin skatt på oljeexport. I Sverige fortsätter inflationen att öka och i USA har vi slutligen fått in besked om att detaljhandeln och konsumtionen fortsätter att ligga på liknande nivåer som tidigare.   

Dagens bolagshändelser:

På bolagssidan har idag H&M gjort marknaden besviken via att komma in med svaga försäljningssiffror. Likaså gjorde bolaget Scandidos som kom in med en rapport som i det stora hela innehöll utökade förluster.

Fortsättningsvis har Assa Abloy har förvärvat Lighthouse som är ett amerikanskt låsbolag. Läkemedelsföretaget Valeant sänkte idag även sina framtidsutsikter för det närmsta året.  

Övrigt:

Även USA-börserna har idag inlett handelsdagen under nollstrecket. Även där är det framförallt råvarusektorn som stör utvecklingen och självklart är många väldigt avvaktande inför vad som komma skall i och med FED:s besked imorgon. 

Ikväll kan det vara intressant att rikta blickarna lite extra mot USA. Där är det nämligen dags för primärval i Florida, Illinois, Missouri, South Carolina och Ohioe så det kan bli bra drag där. 

 

Ha en bra kväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar