Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, räntebesked och bolagshändelser i fokus

Efterbörsen, tisdag den 15:e december 2015

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning uppåt
  • En mixad dag rent händelsemässigt
  • Oförändrad ränta i Sverige
  • Ett stabilare oljepris

 

Börsen i Sverige öppnade idag uppåt och stämningen har varit exceptionellt bra under hela dagen. Vi har fått in en hel del besked gällande alltifrån makro, räntor och olika bolagshändelser idag och OMXSPI som visar utvecklingen för samtliga aktier på Stockholmsbörsen stängde på + 2,34 %.

Till att börja med så har vi fått in ett räntebesked från den svenska Riksbanken och utfallet här blev att de lämnade räntan oförändrad på – 0,35 % samt att de fortsätter med sina obligationsköp enligt den tidigare planen. Det här beskedet togs emot väldigt positivt och det tryckte upp den svenska börsen ganska så rejält.

Fortsättningsvis i Europa så har vi fått in ganska så starka besked gällande Tysklands ekonomi och USA kom det in ett konsumentprisindex som låg i linje med förväntningarna.

Om vi går över till bolagsfronten så kom idag H&M in med något sämre försäljningssiffror, Assa Abloy har meddelat att de kommer förvärva ett holländskt bolag, Atlas Copco har gjort ett förvärv i USA, ABB har fått in en ny stororder gällande en naturgasledning och Africa Oil har slutligen hitta ännu mer olja i Kenya.

Vi har alltså nu lämnat en mycket händelserik dag bakom oss och i USA har börserna också vänt uppåt idag. Stämningen där är nu faktiskt riktig god inför FED:s räntebesked imorgon.    

 

Ha en bra kväll!
David  

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar