Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Rapportperioden visar styrka

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Onsdag den 20:e april

 

Dagens makrokoll:

På makrofronten har det idag varit ganska så lugnt. Det som marknaden har fokuserat på en del är att oljepriset återigen faller nedåt en aning och det var också bland annat det som tryckte ner börsen inledningsvis idag. Oljans nedgång kan även kopplas samman med att strejken för oljearbetarna i Kuwait nu är över då just den strejken har tryckt upp oljepriserna tidigare i veckan. 

Finansinspektionen i Sverige har också offentliggjort amorteringskravet som ska gälla från och med den 1:e juni och skickat det till regeringen för godkännande. Kravet går ut på att nya bolån med en belåningsgrad på 70 % eller mer ska amorteras med åtminstone 2 procent av det ursprungliga lånebeloppet varje år och efter det med 1 % per år till dess att belåningsgraden är 50 procent.

 

Dagens bolagshändelser:

På bolagsfronten har det fortsatt att vara väldigt fartfyllt och händelserikt och om vi börjar med att kolla på rapporterna så kom ABB, Intrum Justitia, Telia, MTG, Axfood och Oscar Properties in med riktigt bra rapporter. 

Däremot var rapporterna från Betsson, Transcom, Proact, Handelsbanken och Havsfrun in med lite sämre rapporter medan den från företaget Beijer Ref mer eller mindre var oförändrad. 

Ericsson har idag slutfört förvärvet av mjukvaruutvecklaren Ericpol samt att de har E tecknat ett fyraårigt serviceavtal med företaget Omantel. Även Dustin har varit i köptagen då de har meddelat att de kommer förvärva Idenet som är ett svenskt bolag specialiserade på hosting. Studsvik däremot kommer sälja sin verksamhet inom avfallshantering i Sverige och Storbritannien. 

Slutligen har även härvan i Swedbank fått en ny vändning då åklagaren ska ha lagt ned förundersökningen mot Swedbanks tidigare vd Michael Wolf. 

 

Övrigt: 

Även börserna i USA har inlett dagen väldigt volatilt och det är just oljan som brottas med bolagsrapporterna. Oljan har idag som sagt visat en svaghet men bolagsrapporterna som kommit in har faktiskt varit relativt bra och det är om man kollar på handeln just nu tydligt att marknaden vill uppåt. 

 

Trevlig kväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar