Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Raset i Ericssons aktie sänkte börsen...

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Torsdag den 21:e april

 

Dagens makrokoll:

På makrofronten valde idag den svenska Riksbanken att inte röra räntan någonting men däremot utökade de sin köp av statsobligationer och det för ytterligare 45 miljarder kronor under andra delen av år 2016. Marknaden tog emot det här ganska så neutralt då det var relativt väntat. Man märkte dock ett tag att man ville uppåt på den här nyheten men det blev väldigt snart tydligt att det inte fanns en tillräckligt stor styrka från det för att det skulle kunna ske. 

Även den Europeiska centralbanken lämnade idag sin styrränta oförändrad och där presenterades heller inga nya stödköp och det kanske överraskade marknaden en aning men annars så var själva räntebesked ganska så väntat. 

Oljan har idag även visat en ganska så stor svaghet och återigen rört sig nedåt. Det är som jag sagt förut väldigt tydligt hur mycket oljan påverkar världens börser just nu och det har vi märkt av även idag. 

 

Dagens bolagshändelser:

På bolagsfronten har det negativa idag tagit över och det då rapporterna från Ericsson, BillerudKorsnäs, Rezidor Hotel Group, IFS, Duni, Cloetta, Investor, Nordnet, Eolus Vind, Malmbergs och Trelleborg inte blev någon stor hitt idag. 

Men det fanns även ljuspunkter då rapporterna från SAAB, Mycronic, Husqvarna, New Wave Tele2, Orexo, Arcam, AQ Group, Kone, Fagerhult, Victoria Park och JM faktiskt kom in ganska så bra. Men en dag där Ericsson faller rejält nedåt kommer börsen gå ner, nästan oavsett vad. 

 

Övrigt: 

Börserna i USA har också inlett den här dagen nedåt och även väldigt volatilt. Rapporterna har kommit in ganska så blandade där också men ändå med en relativt bra underliggande styrka och eventuellt ser det ut att kunna smitta av sig på börsen desto längre in i handelsdagen de kommer där. Men mycket står på schemat på rapportfronten i USA idag, både nu när börsen håller öppet och efter att den har stängt så mycket kan fortfarande hända. 

 

Trevlig kväll!
David 

Taggar (blogg): 
fidan91's picture
0
7
0
0
fidan91

Kommer du att gå igenom betssons rapport och vad du tror om deras framtid, om du fortfarande är lika positiv till dem som innan rapporten?

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

fidan91: Kommer du att gå igenom betssons rapport och vad du tror om deras framtid, om du fortfarande är lika positiv till dem som innan rapporten?

 

Yes det kommer en sådan genomgång nu under helgen! 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar