Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Spänt inför rapportstarten i USA

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Måndag den 11:e april

 

Dagens makrokoll:

Det har idag varit relativt lugnt på makrofronten men i Sverige har vi fått se att förväntningarna på bostadsmarknaden fortsätter att stiga. I Tyskland har det visat sig att ekonomin fortsätter att visa styrka och så visade sig även vara fallet i Europa överlag just nu och den senaste tiden. 

Annars har som sagt oljan rört sig upp ovanför och ner under nollstrecket flera gånger idag men just nu är läget där mer stabilt och priserna har vänt uppåt ganska så kraftigt. 

I Europa har det som sagt även varit lite skakigt inom banksektorn då nya orosmoln gällande Italiens banksystem och då framförallt gällande lånedelen och det kan vara en faktor som man bör hålla koll på framöver. 

 

Dagens bolagshändelser:

På bolagsfronten har idag det svenska bolaget SSAB lämnat in en begäran om införande av tullar på import av grovplåt till USA. Precise Biometrics har vunnit ett avtal med USA:s försvarsdepartement som är värt över 3 miljoner dollar, Merkonomen har ingått avtal att leverera reservdelar till statliga gruvbolaget LKAB, Recipharm är nu klara med sitt förvärv i Indien och RNB har beslutat att lägga ned Polarn o Pyrets verksamheter i Holland och Kina. 

Fortsättningsvis har Fastighetsbolaget D. Carnegie & Co köpt på sig en hel fastighetsportfölj i Eskilstuna och det för ett värde av strax över 100 miljoner kronor. Nokia har fått en order på mobilnät i Indien men däremot har Millicom fått avslag i Costa Rica gällande ett förvärv då de enligt domstolen skulle bli för dominerande på marknaden. 

Avslutningsvis på bolagsfronten har Hexatronic idag varit det enda rapporterande bolaget och där blev det ett svagt resultat som till och med innebar en förlust. 

 

Övrigt:

USA har inlett den här dagen uppåt men samtidigt även väldigt volatilt. Där har oljan och även råvarumarknaden överlag stärkt börserna och stämningen inför den kommande rapportperioden har också varit ganska så bra. 

Ikväll drar just rapportperioden igång även i USA då bolaget Alcoa som vanligt inleder med att släppa sin rapport efter att USA-börserna har stängt (klockan 22:00) och den kommer helt klart bestämma läget inför morgondagens öppningar i Asien och Europa. 

 

Trevlig kväll!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar