Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Styrkan är inte genomgående och osäkerheten ökar

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Måndag den 4:e april

 

Dagens makrokoll:

En av de faktorer som till stor del bidrog till att börsen återigen vände uppåt var oljepriset som både avslutade förra veckan väldigt negativt och inledde den här veckan nedåt men som sedan alltså också letade sig upp över nollstrecket. 

Annars har det varit relativt lugnt på makrofronten idag då det i princip bara har kommit in starka siffror från Tysklands industri samt inte fullt så bra siffror från USA:s industri. 

Den lugna starten på veckan ska dock inte tas för givet då vi har ett betydligt mer fullspäckat schema att se fram emot under de närmsta dagarna. 

Dagens bolagshändelser:

Det har däremot hänt desto mer på bolagsfronten och om vi ska börja någonstans så har Catena Media gjort ett förvärv för 15 miljoner euro. Eltel har också gjort ett förvärv då de har köpt ett finskt bolag som sysslar med signalsystem för järnvägar. Atlas Copco har köpt det franska bolaget, Air et Fluides Lyonnais och slutligen på förvärvsfronten har Nibe köpt på sig halva Air-Site som är ett svenskt bolag inom ventilationsbranschen.

Bygg- och fastighetsbranschen har också fortsatt att leverera nyheter på löpande band och idag har Castellum meddelat att de kommer skapa en ny struktur inom bolag och Skanska har tagit hem ett kontrakt gällande bostadsbyggande i Göteborg och det är värt nästan 400 miljoner kronor.

Avslutningsvis har även ABB fått in en order gällande system som ska skydda Venedig mot högt tidvatten, värd ungefär 40 miljoner dollar. Formpipe har fått en order från Tyskland värd 2,4 miljoner kronor, PowerCell har fått en order från Sydkorea, Sectra har börjat samarbeta med ett svenskt energibolag, Proact har tecknat ett avtal med Västra Götaland gällande lagerlösningar, Vigmed har fått ett patent i USA och slutligen har Moberg Pharma avslutat sin avyttring av ett flertal varumärken. 

Det har alltså som sagt hänt en hel del på bolagsfronten idag och som grädde på moset har helgens situation där Nordea anklagas för att ha hjälp sina kunder med olika skatteupplägg m.m. och nu verkar det som både skatteverket och finansinspektionen ska granska det här. Frågan nu är bara om det kommer rulla huvuden även här, så som det gjort i Swedbank?

Övrigt:

USA-börserna har också inlett den här handelsdagen väldigt volatilt och där brottas marknaden med ett ostabilt oljepris och som sagt en del sämre statistik. Just nu är det handel under nollstrecket som gäller. 

På pappret ser det ut som att det kommer bli en lugn kväll i USA, i alla fall rent händelsemässigt. Det som ska bli mest intressant att se är om styrkan i USA från förra veckan kan leta sig tillbaka under kvällen för det kommer med stor sannolikhet påverka både öppningarna i Asien och Europa imorgon. 

 

 

Trevlig kväll!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar