Aktieinkomster
Likes
791
Antal inlägg
1332
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Styrkorna är som bortblåsta

Efterbörsen, måndag den 8:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning uppåt
  • Börsen gick in i en fallande trend under dagen
  • Oljan orkade inte stå emot och föll tillbaka
  • Svaga siffror från Europa
  • Storbolagen föl tungt
     


Som ni kan se på grafen här ovanför så öppnade börsen i Sverige idag upp en del och läget såg ganska så stabilt ut inledningsvis. Någon timma senare var oron dock tillbaka och framförallt gällande makron och oljan och det medförde tillslut att den nedåtgående trenden höll i sig hela dagen och OMXS30 stängde på – 4,22 %.

Om vi börjar med oljan så såg den till en början ut att vara ganska så stabil men sedan kom oron gällande överutbudet i och med Irans intåg på den globala oljemarknaden tillbaka och det fick styrkan att försvinna helt och hållet.

Det har heller inte varit någon ljus dag på makrofronten i Europa då Tyskland kom in med lita svagare industrisiffror än tidigare. Att Europa börjar svaja är det sista vi behöver just nu och även om det såklart inte har hänt än så är det tydligt att marknaden blir orolig för det så fort minsta lilla motgång dyker upp.  

Även i Sverige har det varit lite dystert på makrofronten då det visade sig att arbetslösheten har ökat en aning. Det är absolut inga katastrof-siffror som har kommit in men som sagt så är marknaden väldigt känslig mot sämre resultat just nu.

På bolagsfronten kom teknikkonsulten ÅF in med en stark rapport och likaså gjorde B&B Tools. Däremot kom Assa Abloy, C-Rad, Anoto och Arcam in med rapporter som gjorde marknaden besviken och överlag var det framtidsutsikterna och utdelningarna som gjorde mest ont.   

Även USA har inlett dagen spikrakt nedåt och det är just oljan och den allmänna konjunkturoron som ställer till det även där. Trenden ser just nu efter ett par timmars handel även ut att fortsätta nedåt då det idag helt saknas styrkor även i USA.

 

Trevlig kväll
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive

Taggar