Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Styrkorna och positiviteten har svårt att hänga kvar...

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Torsdag den 7:e april

 

Dagens makrokoll:

Makrofronten har idag kantats av olika besked och uttalanden från olika centralbanker runt om i världen. Om vi börjar i Sverige så har utfallen både idag och igår varit att den svenska ekonomin fortsätter att vara stark. I Ryssland där vi också fått ett uttalande från landets centralbank ser det dock inte lika bra ut och där hävdar man att det kommer krävas ordentliga krafttag för att få kontroll över och fart på ekonomin igen. Fokus mot världens centralbanker kommer även fortsätta lite senare ikväll och då är det återigen dags för FED i USA att dra åt sig marknadens fokus. 

För övrigt på makofronten har vi idag fått se att överskottet gällande statens betalningar i Sverige och under mars månad resulterade i ett större överskott än tidigare samt att priserna på småhus också fortsätter uppåt. 

En annan bidragande faktor till dagens nedgångar är ett återigen sjunkande oljepriset och nu verkar det på allvar som den dagliga volatiliteten är tillbaka på oljemarknaden är tillbaka. 

 

Dagens bolagshändelser:

En av de stora sanckisarna på bolagsfronten idag har varit att Fingerprint nu har lanserat sin egen och förbättrade algoritm. Det här är en sak som de tidigare har gjort tillsammans med det andra börsbolaget Precise Biometrics och nu kan det alltså vara så att Fingerprint håller på att fasa ut dem och det har Precise Biometrics fått ta emot rejält med styrk för på börsen idag. 

Fortsättningsvis så kom Bergs Timber in med sin rapport och även om den var något bättre än förut så är resultatet fortfarande negativt. Företaget Trelleborg har avtalat att sälja sin del av företaget Vibracoustic, Collector har startat ett nytt bolag som ska fokusera på investeringar inom finansiell teknik, Corem har köpt på sig en fastighet i Sollentuna för en bit över 100 miljoner kronor och det andra fastighetsbolaget, Lundbergs har gjort helt tvärt om och beslutat att sälja av det flesta av sina fastigheter i Katrineholm. 

Härvan i Nordea har idag också fortsatt och idag har för första gången ordförande Björn Wahlroos uttalat sig om Panamahärvan. Det ar väl egentligen inte kommit fram någonting nytt därifrån förutom att Nordea fortsätter att påpeka att de följt de lagar och regler som finns. Däremot så fortsätter många på marknaden att vara väldigt skeptiska och det är tydligt att förtroendet för banken står på spel här.  

 

Övrigt:

Även USA-börserna har idag inlett nedåt och det trots att färska siffror fortsätter att visa att arbetslösheten rör sig åt lätt håll i landet men precis som i Europa så stör det lägre oljepriset utveckling på börsen idag. 

Som jag nämnde tidigare så gäller det att hålla koll på FED:s uttalanden ikväll då bland annat ordförande, Janet Yellen kommer delta i en diskussion med tidigare Fed-chefen, Ben Bernanke och det ska bli väldigt intressant. 

 

 

Ha en bra torsdagskväll!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar