Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Svårtolkat läge, ingen vill riktigt agera...

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Tisdag den 12:e april

 

Dagens makrokoll:

På makrofronten i Sverige idag har vi fått se en ungefär oförändrad arbetslöshet samt då även en stigande inflation som även fick fart på den svenska kronan. Däremot så visade sig att försäljningen av kläder i Sverige har minskat en aning under den senaste tiden. 

Den Internationella valutafonden har idag också kommit med flera prognoser och där höjdes bland annat prognoserna för Sveriges tillväxt. Samtidigt så varnade Internationella valutafonden för att ett utträde ur EU från Storbritanniens sida skulle kunna orsaka stor global skada samt en de globala tillväxtprognoserna återigen sänktes.

Förhandlingarna mellan Grekland och långivarna har idag även pausats och det på grund av att de inte lyckats nå en uppgörelse. Nästa försök blir i stället nästa vecka.

Råvarusektorn har som sagt även fortsatt att gå starkt idag och efter lite tveksamheter har oljan legat i spetsen och fortsatt stiga. Den positiviteten fick vi dock inte in på den svenska börsen. 

 

Dagens bolagshändelser:

Idag har kycklingföretaget, Scandi Standard köpt större delen av bolaget, Sødams Øko Fjerkræslagteri som också producerar kycklingar. Skanska har sålt ett projekt i Boston, USA för nästan 4 miljarder kronor. Securitas har meddelat att de kommer förvärva en tysk leverantör inom elektronisk säkerhet och Inwido har köpt på sig större delar av det finska fönster- och dörrföretaget Värmelux. 

Fortsättningsvis har Nokia har fått en order från 3 i Sverige och Humana har vunnit en upphandling i Vellinge kommun gällande tre nya bostäder. 

 

Övrigt:

USA-börserna har idag inlett dagen uppåt tack vare det stigande oljepriset men det är tydligt att det finns en svaghet och en hög oro även där då volatiliteten är hög och börserna letar sig nedåt just nu i skrivande stund. 

Ni som vill ha något att göra ikväll kan kolla in FED:s uttalande klockan 21:00, svensk tid och då är det dags för John Williams att säga sitt. 

 

 

Ha en bra kväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar