Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Svag avslutning inför helgen men det fanns styrkor!

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Fredag den 22:e april

 

Dagens makrokoll:

I Tyskland har vi idag fått ta del av ganska så starka och stabila siffror gällande landets industri. Däremot så var det inte alls lika glatt i Japan i natt då svårigheterna för landet fortsätter sig att visa sig och det den här gången då inom industrin. 

Det som det dock inte fokuserats på speciellt mycket idag är att oljan faktiskt har visat en ganska så bra styrka. Men som jag sa tidigare så har vi på marknaden inte överlag fått se någon genomgående styrka och därför har de enskilda positiva detaljerna inte kunnat trycka börsen uppåt. 

 

Dagens bolagshändelser:

Vi börjar som vanligt på rapportfronten och där presenterade Volvo en bra rapport och den var även på väg att föra in en hel del positivitet till börsen. Men sedan kom den Tyska fordonstillverkaren, Daimler med en svag rapport och drog med sig marknaden nedåt men Volvo kunde i alla fall hålla sig kvar på plus på den svenska börsen. 

I Sverige kunde faktiskt även bolagen Haldex, SSAB, Dustin, Sportamore, Seamless Distribution och Atrium Ljungberg leverera ganska så bra rapporter men inte heller det var tillräckligt för att få in lite positiv fredagsstämning på börsen. 

Det kom även in en hel del dåliga rapporter och idag kunde inte Micro Systemation, Avtech, Gunnebo, Getinge och Be Group leva upp till förväntningarna och på många gång såg det faktiskt ganska så rejält illa ut. 

Utanför själva rapportflödet har Lundin Petroleum flaggat för kommande valutavinster, Collector har tecknat avtal med Liseberg och Coop gällande deras e-handel, Dometic har blivit stämda i USA på grund av defekta komponenter som gör att kylskåen börjar brinna och slutligen har även Oriflame stött på problem då  deras Moskvakontor och fabrik har fått besök av ryska myndigheter men varför är än så länge oklart. 

Avslutningsvis så har nu Swedbanks styrelse givit den tillförordnade vd:n, Birgitte Bonnesen rollen som permanent vd och koncernchef.

 

Övrigt: 

De stigande oljepriserna har heller inte kunnat hålla upp börserna i USA då svaga bolagsrapporter och det framförallt ifrån IT-sektorn tar över. Idag är det framförallt Microsoft och Google eller Alphabet som bolaget nu heter som tar emot mest stryk på grund av sin rapporter. 

 

Trevlig fredagskväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar