Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Svagheter blev styrkor, håller det i sig?

Efterbörsen, onsdag den 13:e januari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning rejält uppåt
  • Råvaror och Kina stärker marknaden
  • Stängning ovanför nollstrecket
  • Oro kring stängningen igen


 

Stockholmsbörsen öppnade idag uppåt ganska så rejält vilket ni även kan se på grafen här ovanför. Styrkan kom från en stark avslutning i USA igår samt från ett mer stabilt oljepris och en överlag starkare råvarumarknad. Indexet OMXS30 i Sverige avslutade dagen på + 0,72 %.

Om vi börjar på makrofronten så fick vi först in ganska så starka handelssiffror från Kina och det gillade marknaden. I Europa kom andra  industrisiffror däremot in ganska så svaga lite senare under dagen. På grund av de lite bättre handelssiffrorna från Kina så kunde råvarumarknaden överlag visa upp en lite mer positiv utveckling än vad den gjort under den senaste tiden. Det har helt klart bidragit med en lugnande effekt på marknaden då det är just Kina och råvaror som tidigare har oroat marknaden.

På bolagsfronten har Ericsson meddelat att de har inlett ett nytt samarbete för att ta fram olika molnlösningar. IFS har plockat hem en ny order och Hexagon har meddelat att de har förvärvat det brittiska bolaget Paul MacArthur.

Volkswagen har även fortsatt att dra åt sig marknadens fokus då det har kommit ut information som visar att de plockat ut åtskilliga miljarder kronor i utdelningar från Scania och det börjar nästa se ut som att de håller på att tömma bolaget på kapital.

Slutligen så öppnade även börserna i USA uppåt men den numera vanliga volatiliteten har medfört att utvecklingen har rört sig ner under nollstrecket och det tyder på att oron fortfarande finns på marknaden.      

 

  

Trevlig kväll!
David      

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Solen skiner (ej registrerad)

Bra dag på börsen för oss med SolTech i portföjen :):)

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Solen Skiner:

Ja verkligen! Grattis till en bra investering, är det ett långsiktigt innehav? 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar