Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Svagheterna tog över och skrämde bort köparna inför helgen

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Fredag den 29:e april

 

Dagens makrokoll:

På makrofronten har det varit just blandat då vi fått in en preliminär BNP-prognos från EMU som var några punkter bättre än väntat men utvecklingen för konsumentpriserna kom in något sämre än väntat. 

I Tyskland visade de sig att detaljhandeln i landet går lite knackigt men i Frankrike kom tillväxtsiffrorna rent BNP-mässigt in starka än förväntat så det har som ni märkt varit en väldigt blandad dag på makrofronten idag. 

 

Dagens bolagshändelser:

Bolagsrapporterna har idag fortsatt att rulla in på löpande band och om vi börjar med det positiva så har AstraZeneca, NP3 Fastigheter, Hoist Finance, NCC, Recyctec, Pledpharma, Mr Green, Latour och Autoliv kommit in med överlag ganska så starka rapporter.

Rapporterna från Heliospectra och Hexpol var däremot inte lika positiva och dessa aktier har fått ta emot en hel del stryk på börsen idag. Idag fick vi även in ett nytt bolag på den svenska börsen, nämligen Resurs Holding. Hela noteringen ska ha blivit övertecknad och bolaget fick en ganska så neutral start på sin börsresa. 

Slutligen på bolagsfronten har Bravida förvärvat ett installationsföretag i Danmark, HiQ har tecknat ett avtal med SVT gällande utveckling av deras digitala tjänster och Sobi har kommit överens med Pfizer om att förlänga ett tillverkningsavtal till och med den 31 december 2023. Det fortsätter även att vara full fart inom bygg- och fastighetsbranschen då Skanska har fått en order på över en halv miljard kronor gällande byggandet av ett kontor i Tennessee, USA samt att Lundbergs har sålt en fastighet Uppsala till just Skanska och det för nästan en halv miljard kronor.  

 

Övrigt: 

Även USA-börserna har idag inlett nedåt och även där är det ett svagt makroläge, blandade bolagsrapporter och en avvaktande stämning inför helgen som trycker ner marknaden även där. Kollar man på oljepriset så kan man se en viss potential där men även där är det också överlag osäkert så vi kan nog förvänta oss en svag sista börsdag även i USA idag. 

Rent händelsemässigt ser det även ut att bli en ganska så lugn kväll i USA då de flesta rapporter nu kom in innan börserna där öppnade men det kan och kommer med stor sannolikhet bli en fartfylld kväll där ändå.

 

 

 

Trevlig helg!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar