Aktieinkomster
Likes
791
Antal inlägg
1332
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, tisdag den 17:e november 2015

Dagens viktigaste:

 

  • Börsöppning starkt uppåt
  • Energi, råvaror och industri i täten
  • Starka siffror från Tyskland
  • Stabila siffror från USA

 

Stockholmsbörsen öppnade idag rejält uppåt och uppgången har hållit i sig hela dagen. Styrkan kommer främst ifrån de breda uppgångarna i både USA och Asien. Det breda indexet OMXSPI som visar den totala utvecklingen för alla aktier på börsen i Sverige stängde idag på + 1,94 %.

Under dagen har vi även fått starka framtidsförhoppningar från finanssektorn i Tyskland. Grekland har idag även kommit överens med sina långivare vilket kommer underlätta det framtida arbetet med landets ekonomi markant.  

I USA har det kommit in lite blandade siffror då inflationen i landet steg men industriproduktionen sjönk en aning. Båda siffrorna var dock ändå relativt stabila och låg i linje med förväntningarna.

På bolagsfronten har blickarna helt klart riktas mot det krisande bolaget Nordic Mines vars aktie steg med över 80 % idag och var även en av de mest handalde aktierna på börsen i Sverige. Däremot föll PA Resources aktie med nästan 40 % då bolaget idag flaggade för utförsäljning av sina tillgångar samt att de kommer avnotera bolaget från börsen.

Ericsson fortsätter att dra åt sig marknadens fokus då det fortfarande spekuleras om att amerikanska Cisco vill köpa bolaget, trots att båda parterna avfärdar dessa rykten. Idag anordnade även Atlas Copco kapitalmarknadsdag och här gillade marknaden att bolaget upprepade de tidigare framtidsutsikterna för bolaget och marknaden.

Walmart i USA kom idag in med sin rapport och den var överlag bättre på vissa punkter men i det stora hela så låg den i linje med marknadens förväntningar. För övrigt så fortsätter marknaden i USA på den positiva banan även idag. Även om öppningen där var lite mer osäker så har det mesta nu vänt uppåt igen.   

 

Ha en bra kväll!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive

Taggar