Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, tisdag den 1:e december 2015

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning uppåt
  • En riktig makrodag
  • Överlag starka besked från Europa och Sverige
  • Oväntat svaga siffror från USA

 

Börsen i Sverige öppnade idag uppåt och handlades strax ovanför nollstrecket nästan hela dagen. Sent i eftermiddags fick vi dock en drastisk vändning nedåt under nollstrecket och det breda indexet OMXSPI avlutade tillslut dagen på – 0,07 %.

På makrofronten har Sverige idag visat styrka via ett högre inköpschefsindex än väntat. Även Tyskland överraskade positivt på den fronten samt att deras aktuella arbetslöshet också kom in bättre än förväntat. I Storbritannien kom dock inköpschefsindex in sämre än väntat medan resultatet i EMU i stort sett var oförändrat.

I USA kom inköpschefsindex oväntat svagt och man kan nu klart och tydligt se att det finns en obalans mellan företagens lager och deras tillverkning. Det här är dock inget som man behöver oroa sig för i dagens läge och det gör bevisligen inte marknaden i USA heller men det är helt klart en faktor som man måste hålla koll på i längden. 

På bolagsfronten har det idag varit väldigt lugnt och nu börjar vi på allvar märka av att rapportperioden är slut för den här gången. Dock så kan det fortfarande hända mycket på bolagsfronten om dagarna vilket vi tydlig såg igår via alltifrån börsnoteringar till uppköp men så blev fallet helt enkelt inte idag.    

USA har slutligen inlett dagen väldigt volatilt men stämningen är dock fortfarande ganska så god där och börserna verkar leta sig upp emot 1 %-strecket.  

 

Ha en bra kväll!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar