Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, tisdag den 8:e december 2015

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning nedåt i Sverige
  • Sämre statistik från Asien
  • Oljan har blivit en orosfaktor
  • Positiva makrobesked har inte orkat lyfta börsen uppåt

 

På grund av den dåliga stämningen från tidigare samt sämre statisk som kom in ifrån Asien under natten så öppnade börsen i Sverige nedåt idag. Fortsättningsvis under dagen så blev stämningen bara sämre och sämre och alltifrån dålig statistik till det svaga oljepriset har idag pressat börsen och den positiva statistik som kom in kunde inte ändra riktningen och trycka börsen uppåt. Indexet OMXSPI som visar utvecklingen för samtliga aktier på Stockholmsbörsen sjönk med 2,34 % idag.  

Som sagt så har oljan fortsatt att vara en orosfaktor på börsen och nu har det drabbat USA, Asien och Europa. Oron ligger främst kring att OPEC kommer öka sin produktion och då skapa ett ännu större överutbud på marknaden framöver.    

Fortsättningsvis på makrofronten så har vi idag faktiskt fått in starka BNP-siffror från Japan och EMU men dessa siffror har inte orkat vända riktning för börsen eller ens få in någon positivitet över huvud taget.

På bolagsfronten har ICA Gruppen idag kommit in med bättre försäljningssiffror än vad som var förväntat. Dessa siffror orkade dock heller inte stå emot det negativa börshumöret och aktien handlades under nollstrecket idag.

Sectra kom idag in med sin kvartalsrapport och överlag så hade omsättningen ökat men vinsten hade minskat och det gillade inte riktigt marknaden.

Fingerprint har idag varit ett av de få ställen där vi har kunnat se någon form av positivitet. Aktien har idag handlats uppåt på en annars väldigt negativ börs men stängde slutligen också nedåt. 

Slutligen så har investmentbolaget Industrivärden idag varit i köptagen då de ökat på sina innehav i Sandvik och Volvo.

Avslutningsvis så fortsatte USA-börserna nedåt inledningsvis även idag. Dock så börjar vi eventuellt kunna se tendenser till att marknaderna där börjar ta sig uppåt och ovanför nollstrecket igen men det är som jag brukar säga än så länge många handelstimmar kvar där så det är lite tidigt att uttrycka sig om det än så länge.

 

Ha en bra kväll!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar