Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, torsdag den 12:e november 2015

Dagens viktigaste:

 

- Börsen inledde nedåt
- ECB kan komma att öka stimulansåtgärderna
- Investeringsviljan minskar
- Fokus mot amerikanska FED:s agerande ökar


Börsen i Sverige inledde idag nedåt och handeln var ganska så lugn fram tills på eftermiddagen när vi gjorde ytterligare ett dyk nedåt. Det breda indexet OMXSPI som visar utvecklingen för samtliga aktier på Stockholmsbörsen stängde tillslut på - 1,29 %.

Dagens svaga och osäkra läge kom framförallt ifrån att den europeiska centralbanken med Mario Draghi i spetsen flaggade för eventuella ytterligare stödåtgärder framöver från ECB. Det medförde i sin tur att oron för hur amerikanska FED kommer agera gällande räntan i december ökade och den oron drar sedan ner investeringsviljan markant då större delen av marknaden är väldigt avvaktande inför det beskedet just nu.

Idag kom även oljeorganisationen OPEC in med sin månadsrapport. Där upprepade de sina tidigare prognoser för i år och för nästa år. Oljepriset fortsatte nedåt efter det här beskedet vilket också sätter press på världens börser.

På företagsfronten kom Peab in med en rapport som var aningen bättre än vad som var förväntat, i alla fall på vissa punkter. Oriflame överraskade positivt på alla punkter medan New Wave återigen gjorde marknaden besviken.

MTG har idag även meddelat att de köper världens största datorspelsfestival, Dreamhack. Även kökstillverkaren Nobia har varit i köptagen och de har förvärvat två brittiska bolag inom branschen.

Utanför Sveriges gränser så kom idag Siemens in med en riktigt bra rapport. Försvarsföretaget BAE Systems rapport var inte lika bra men bolaget flaggade för besparingar och omstruktureringar vilket togs emot positivt. Rolls-Royce:s rapport var också i det sämre laget och nu är utdelningen eventuellt hotad. Det omtalade bolaget Zalando kom slutligen in med en väldigt starkt rapport.

Slutligen så har handeln i USA inletts nedåt på grund av framförallt det pressade oljepriset och ränteoron. Handeln har redan nu varit väldigt volatil och överlag kan man se att investerare säljer av tillgångar och är mer avvaktande än tidigare.    

 

Ha nu en bra kväll!
David 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar