Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, torsdag den 19:e november 2015

Dagens viktigaste:

 

  • Börsöppning uppåt
  • Fallande trend under eftermiddagen
  • Troligt med en räntehöjning i USA i december
  • Riksbanken varnar Sveriges finansiella stabilitet
  • Troligt med fler stimulanser i Europa

 

Börsen i Sverige öppnade idag uppåt och framförallt på grund av positiviteten från USA som kom ifrån att det nu är troligt att FED höjer räntan i december. Uppgången beror dock inte enbart på att det är mest troligt att det kommer en räntehöjning utan det handlar nog mer om att marknaden nu får mer klara besked från FED än vad den fått tidigare. På eftermiddagen började börsen dock vända nedåt och det på grund av lite otydliga besked från ECB samt att USA inledde dagen lite svagt. OMXSPI i Sverige stängde slutligen på +0,11 %.

Om vi fortsätter på makrofronten så kan man säga att ECB idag flaggade för ännu fler stimulanser framöver. I samma veva så visade det sig att det var lite oklarheter kring det senaste beslutet för ungefär en månad sedan och det tyckte inte marknaden om. I Sverige så har idag Stefan Ingves varnat för Sveriges finansiella stabilitet och de svenska hushållens höga skuldsättning. Det är ganska så konstigt med tanke på att det är på grund av honom och Riksbanken som skuldsättningen har ökat, i alla fall till viss del. Gällande nya arbetssökande i USA så blev utfallet exakt vad som var förväntat men trots det så inledde marknaden där ganska så svagt och osäkert.

När det kommer till bolagen så har Volvo lastvagnar idag presenterat färska leveranssiffror och dessa siffror var bättre än förväntat men samtidigt så skruvar bolaget ner prognoserna för tillverkningen i bland annat USA framöver.

Fortsättningsvis så kom Eltel idag in med en väldigt blandad rapport och Lucara Diamond släppte nyheten att de hittat den största diamanten i världen på över 100 år och det är tryckte såklart upp aktien rejält.

Avslutningsvis så har USA som sagt inlett den här handelsdagen svagt, osäkert och volatilt men just nu har saker och ting börjat röra sig uppåt igen där.    

 

Ha en bra kväll!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar