Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, torsdag den 26:e november 2015

Dagens viktigaste:

•    Ökad geopolitisk oro
•    Företagen tryckte upp börsen
•    USA-börserna håller stängt på grund av Thanksgiving

Börsen i Sverige öppnade idag svagt nedåt men vända ganska så snabbt uppåt igen. OMXSPI som visar utvecklingen för samtliga aktier på Stockholmsbörsen avslutade dagen på + 0,75 %.  

Den geopolitiska oron gällande nedskjutningen av det ryska stridsplanet kom återigen tillbaka till marknaden idag. Uppgifterna är i dagens läge väldigt blandade och både Turkiet och Ryssland vill ge den motsatta partnern skulden.

Fortsättningsvis på makrofronten så har vi idag fått in en varning om de svenska hushållens skulder på EU-nivå. Samtidigt kom det in siffror som visade att vi svenskar faktiskt lånar mindre än vad vi gjort tidigare.   

Börsen vände dock sedan uppåt igen relativt snabbt på grund av bland annat högre oljepriser och en hel del positiva besked från företagen på börsen. Bland annat så visade Kopparbegrs upp ett bättre resultat, Bravida gjorde likaså, Systemair visade dock upp lite sämre siffror och det gjorde även Sensys Gatso. Bland de lite större bolagen så ökade Lundbergs sin vinst och Scandi Standard kom enligt mig in med en riktigt bra rapport. 

NCC, Munksjö och Inwido anordnade idag kapitalmarknadsdagar och de två sistnämnda upprepade i princip bara sina mål. NCC däremot kom in med nya prognoser och mål och dessa gillade inte marknaden, trots att de vill dela ut delar av sin verksamhet till aktieägarna. 

Idag firar USA Thanksgiving vilket medför att samtliga börser där håller stängt. Imorgon öppnar de som vanligt igen men de stänger dock efter halva handelsdagen klockan 19:00.

 

Ha en bra kväll!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar