Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen, torsdag den 3:e december 2015

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning nedåt
  • Fokus mot ECB:s räntebesked
  • Fult fokus på makro

 

I Sverige öppnade idag börsen svagt nedåt men vände sedan ganska så snabbt uppåt igen och över nollstrecket. Där stannande handeln kvar enda tills den Europeiska centralbanken kom med sitt besked om räntan samt andra stimulanser och då vände börsen spikrakt nedåt, trots att utfallet i princip blev det marknaden hade förväntat sig. Det breda indexet OMXSPI i Sverige stängde tillslut på – 1,74 %.

Om vi börjar med att gå in lite mer i detalj på ECB:s besked idag så valde de att lämna styrräntan oförändrad, sänka inlåningsräntan till – 0,30 % från tidigare – 0,20 % samt att fortsätta med sina stödköp. Det sistnämnda stödköpsprogrammet kommer dock enbart att löpa vidare som tidigare och inte utökas och det var det beskedet som gjorde marknaden mest besviken.   

För övrigt på makrofronten så kom detaljhandelssiffrorna in svagare än väntat från EMU, även inköpschefsindex från USA kom in sämre än förväntat och i Sverige var inköpschefsindex inom industrin en aning bättre men en aning sämre inom tjänstesektorn.

På bolagsfronten har idag Oriflame meddelat att de kommer genomföra ännu fler omstruktureringar och besparingar. Volvo lastvagnar spår en fortsatt svag amerikansk marknad vilket börsen såg som en svaghet idag. Vindkraftsbolaget Eolus Vind har tecknat ett avtal med Google gällande förnyelsebar energi. Även MTG genomför omstruktureringar och det i ledningen samt att Lucara Diamond idag har uppdaterat sina prognoser för nästa år samt meddelat att de kommer fortsätta att både dela ut pengar och investera i nya projekt.

Annars så har det varit relativt lugnt på bolagsfronten idag eller den har i alla fall hamnat i skymundan bakom alla makrohändelser.   

Slutligen så föll USA-börserna spikrakt nedåt inledningsvis i linje med utvecklingen i Europa. Nu har dock börserna börjat vända uppåt igen där men som jag brukar säga så är det många handelstimmar kvar där än så länge.

 

Ha en bra kväll!
David

Taggar (blogg): 
nickedii's picture
10
31
69
0
nickedii

Vad tror du om guldprisets utveckling? tror du det kommer att bli någon ökning så att viss gruvverksamhet kan återupptas? 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar