Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Tyder volatiliteten på en ökad oro?

Här nedanför ser ni dagens sammanfattning av Efterbörsen som är en av mina dagsrapporter med fokus på de viktigaste händelserna från den här börsdagen. Om ni vill ta del av de kompletta dagsrapporterna (Morgonkollen och Efterbörsen) så anmäler ni er till utskicken här.

 

Torsdag den 31:e mars

 

Dagens makrokoll:

På makrofronten har det idag varit full fart och om vi börjar med det jag nämnde tidigare så har oljan och råvarumarknaden överlag visat upp lite mer svaghet idag. Gällande just oljan så har den dock letat sig uppåt lite under dagen men det är fortfarande inget som övertygar marknaden. 

På statistikfronten har det haglat in olika besked och hos Europas starka nation, Tyskland har vi fått se en svagare detaljhandel, Sverige har visat upp bättre siffror gällande landets budget, i Storbritannien visade sig konsumentförtroendet ligga kvar på tidigare nivåer vilket faktiskt var en positiv överraskning, Danmark har visat upp en stark BNP-utveckling medan Spanien fortsatte att visa upp ansträngda siffror gällande landets budgetunderskott. 

En sak som är värt att tilläga är att det här upptrappade tempot på makrofronten bara är början då vi nu imorgon inleder en ny månad och då kommer det bli full fart på makrofronten. 

Dagens bolagshändelser:

På bolagsfronten var det idag lite lugnare om man jämför med igår samt dagens flöde på makrofronten. Men det har ändå hänt en hel del och då har Skanska fortsatt att plocka hem ordrar och den här gången en i USA gällande renovering av ett sjukhus och den är värd över en halv miljard kronor. 

Det tidigare hajpade bolaget, Cassandra Oil meddelade idag att de behöver mer pengar och att de kommer genomföra en nyemission. Mätteknikbolaget Hexagons har köpt på sig ett tyskt bolag vilket bland annat kommer addera 140 anställda till Hexagon-koncernen. Även Kabe är köpsugna då de idag meddelade att de lagt ett bud på en del av det slovenska bolaget Protej som tillverkar husvagnar och husbilar. 

Fastighetsbolagen har också varit i farten och där har Alm Equity köpt på sig en fastighet i Nacka, Stockholm och Balder har meddelat att de kommer sälja fastigheter i Huskvarna, Jönköping och Tenhult för 320 miljoner kronor.

Fortsättningsvis på orderfronten har Pricer tecknat ett avtal med en fransk dagligvaruhandlare, ABB har fått in en order på 250 miljoner dollar gällande utrustning till en vindkraftspark och slutligen så har Attendo förnyat sitt kontrakt gällande samtliga gruppbostäder och dagliga verksamheter för personer med funktionsnedsättning i Skarpnäck i Stockholm, Attendo vann upphandling framför ett tiotal andra aktörer.

Övrigt:

Avslutningsvis så har USA-börserna idag inlett dagen svagt uppåt men ändå en aning svajigt och volatilt. Handeln där sker dock just nu ovanför nollstrecket men det är helt klart en aning osäkert. Just nu stärker oljeprisets uppgångar marknaden men det är även just därför det är lite svajigt då många vet att oljan när som helst kan börja röra sig nedåt igen.

Även ikväll kommer det vara ganska så lugnt och det räcker gott och väl med att hålla lite koll på börserna i USA om man känner att man vill fortsätta att hålla sig uppdaterad om börsläget. 

 

Ha en bra kväll!
David

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar