Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Varken Storbritannien eller oljan oroade marknaden

Efterbörsen, måndag den 22:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning uppåt
  • Stabil och stark trend under hela dagen
  • En stark råvarumarknad
  • Inget negativt från Storbritannien ännu

 


Som ni kan se på grafen här ovanför så öppnade Stockholmsbörsen idag ganska så rejält uppåt och trenden för dagen utvecklade sig till att bli både stark och stabil hela vägen till stängning. Indexet OMXS30 avslutade dagen på + 2,20 %.

På makrofronten har idag fokus riktats mot inköpschefsindexet ibland annat EMU där utfallet blev något sämre än tidigare.

Gladare har det varit på råvarufronten och framförallt på oljefronten där priserna har stigit rejält under dagen vilket har stärkt börsen markant. Oljan var ett av de stora orosmolnen inför den här veckan då avslutningen i fredags var ganska så svag. Men idag har International Energy Agency gått in med en rapport där de tror att oljepriserna relativt snart kommer börja stiga igen och att vi inom ett par år kommer ha en återigen stabil oljemarknad.

Att Storbritannien ska folkomrösta om ett uttåg ur EU eller inte var också en stor orosfaktor inför den här börsveckan. Men även den försvann då marknaden har fokuserat på annat trots att t.ex. Londons borgmästare har visat sitt stöd för ett brittiskt EU-utträde.

Om vi tar oss en titt på bolagsfronten så har vi inlett veckan relativt lugnt med t.ex. endast ett fåtal rapporter. Men resultaten där har fortsatt att vara väldigt blandade då bland annat Lifco, Bringwell, Opcon och DDM Holding till att börja med levererade ganska så bra rapporter. Men om vi kollar på t.ex. Next Biometrics så var det där inte alls lika glada miner.

Utanför själva rapportperioden så har idag Fingerprint meddelat att deras sensorer nu finns i ännu en mobiltelefon och den här gången en från LG. Tieto har skrivit ett långtidskontrakt med Skandiabanken gällande värdepapperslösningar. Rejlers har meddelat att de kommer behöva varsla ett hundratal anställda, Anoto har tecknat ett avtal med ett amerikansk bolag och slutligen så har Ericsson fått in en order från Panama.

Om vi slutligen koller på hur USA-börserna har inlett dagen så kan vi konstatera att det är uppåt på de flesta håll och kanter som gäller där också. Uppgångarna får kraft ifrån det stigande oljepriset.   

 

Trevlig kväll
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar