Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Vinsthemtagningar störde utvecklingen idag

Efterbörsen, tisdag den 23:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Svag inledning på dagen
  • Styrkan fanns inte riktigt
  • Oljan backar tillbaka
  • En hel del vinsthemtagningar
  • Geopolitik i fokus

 

 

Vi fick idag en börsöppning nedåt i Sverige på grund av bland annat nedgångar i Asien under natten och morgonen samt ett återigen svagare oljepris. Men ganska så direkt efter börsöppningen så inledde vi en uppgång men den orkade inte hålla i sig speciellt länge då vi innan lunch började leta oss nedåt igen och OMXS30 avslutade slutligen dagen på – 1,39 %.

Under dagen har som sagt oljan fortsatt att backa och det kombinerat med en hel del vinsthemtagningar efter den senaste tidens uppgång medförde att vi överlag fick den ganska så svaga trenden på börsen idag.

Annars har fokus riktats mot bland annat Tysklands BNP-utveckling som faktiskt var ganska så mycket starkare än tidigare då den just nu ligger på + 1,3 % i årstakt samt att den svenska sysselsättningen också hade ökat ganska så bra den senaste tiden. Marknadens fokus har även riktats mot Syrien då USA och Ryssland kommit överens om att införa en vapenvila i där. Dock så omfattas inte jihadiströrelsen, Islamiska Staten.

På bolagsfronten har Betsson meddelat att Ulrik Bengtsson blir bolagets nya vd. Fingerprint har inlett ett samarbete med företaget Zwipe och Africa Oil har slutfört transaktionen med Maersk Oil i Etiopien. Slutligen har Ericsson varit i farten även idag då de meddelade att de har fått in en order från Telefónica.

Om vi kikar på rapportfronten så levde inte Hifab Group upp till förväntningarna, Bure Equity stod där emot för en riktig succérapport. Även Bahnhof och G5 Entertainment kom in med riktigt bra rapporter men Karolinska Development, Episurf, Inviso och Lexington lyckades inte den här gången. Rapporterna från Scandic och och Jyske Bank kom in ganska så stabila.

Om vi avslutningsvis kollar på hur USA har inlett börsdagen där så är det nedåt som gäller även där. Svaga siffror gällande konsumtionen i landet samt nedgångarna för oljepriset sänker marknaden där just nu efter ungefär två timmars handel.    

  

Trevlig kväll
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar