Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Volatiliteten kom tillbaka men under mer kontrollerade former

Efterbörsen, torsdag den 18:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning uppåt i Sverige
  • Volatiliteten kom tillbaka
  • Oljan fortsätter uppåt
  • Europa levererar stabilitet
  • OECD minskar sina tillväxtprognoser

 

 

Börsen i Sverige fortsatte idag uppåt inledningsvis vilket ni klart och tydligt kan se på grafen här ovanför. Sedan kom dock volatiliteten tillbaka och börsen i i Sverige hamnade både under och över nollstrecket flera gånger under dagen. Det ska dock tilläggas att den här volatiliteten inte är likadan som den vi fått se under tidigare veckor då hela läget och handeln har varit betydligt lugnare och mer kontrollerad idag. Indexet OMXS30 i Sverige stängde slutligen på - 0,82 %.

Den osäkerhet som ändå har funnits på börsen idag kom till största del från en lite sviktande råvarumarknad. Många råvaror backade idag vilket då medförde att den positiva inledningen idag inte kunde hålla i sig. Däremot så har oljepriset faktiskt överlag stått starkt även idag och fortsatt uppåt en del och det bland annat på grund av att American Petroleum Institute idag visade upp ett något minskat oljelager.

Fortsättningsvis på makrofronten så har Europa idag fortsatt att visa upp stabilitet. Det har t.ex. skett via att importen och experten inom EMU fortsätter att utveckla sig åt rätt håll samt att konsumentpriserna i Sverige visade sig ha stigit med 0,8 % på årstakt.

Annars har dagens huvudfokus varit bolagsrapporterna och vi har återigen minst sagt fått en flod av rapporter in till marknaden. Som jag även har nämnt tidigare så börjar de mindre bolagen ta över rapportflödet mer och mer men även dessa är intressanta att ta del av och många gånger påverkar de faktiskt börsen mer än vad man kan tro.

Om vi idag börjar på den negativa fronten så har rapporterna från Pandox, Verisec, Bactiguard, Vigmed, Opus Group, Bong, AQ Group, Insplanet, Medivir, Hansa Medical, Boule, Cloetta och Nexam stått för den sämre delen idag då det på dessa håll och kanter inte fanns jättemycket att hurra över.

Men om vi går över och kollar på rapporterna från Balder, OEM, Avensia, Heba, Sportamore, Active Biotech, Latour, DGC One, Softtronic, Ework, Raysearch, Victoria Park, Oriflame, Diös och Poolia så var det betydligt trevliga läsningar och vissa av bolagen överraskade faktiskt ordentligt åt det positiva hållet.

Som ni kan se så har det återigen varit väldigt blandat när det kommer till utfallen av rapporterna men återigen finns det ändå en genomgående styrka. Om vi kollar bortanför rapporterna så har det idag varit relativt lugnt på bolagsfronten. Fingerprint har dock återigen fyllt nyhetsflödet då de har meddelat att de tillsammans med TPK som är ett bolag specialiserat på displayglas och lamineringsteknologi tagit fram prototyper som integrerar Fingerprints touchsensor i själva glaset.

Avslutningsvis så har även börserna i USA inlett dagen en aning volatilt och just nu har även de letat sig nedåt och under nollstrecket. Där har fokus så här långt riktats mot lite sämre besked från flera bolag på börsen samt mot att OECD idag visade att de tror på lägre tillväxt runt om i världen framöver och dessutom högre risk.   

 

Trevlig kväll
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (5)

Taggar