Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Volatiliteten skapade en orolig avslutning på veckan

Efterbörsen, fredag den 5:e februari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning nedåt
  • Volatiliteten på börsen hänger kvar
  • Blandade bolagsrapporter
  • Svag makrodata
  • Oljan stärker börsen

 

Börsen i Sverige inledde idag handeln nedåt men efter ett tag fick den stöd från en lite starkare oljepris samt bra bolagsrapporter. Som ni kan se så har volatiliteten hängt kvar även idag och det och de blandade utfallen medförde tillslut att OMXS30 stängde på - 0,27 %.

På makrofronten har det idag varit väldigt blandat då som sagt oljan återigen visade en viss styrka, beskedet från den tyska industrin kom in något svagare än tidigare och dessutom kom jobbsiffrorna från USA in sämre än väntat nu på eftermiddagen.

Bolagsrapporterna har idag också varit väldigt blandade och om vi börjar på den negativa fronten så har Volvo, Betsson, Dedicare, Transcom, Holmen, Husqvarna, Midway, Industrivärden och Nobia och Electra Gruppen med flera kommit in med lite tveksamma rapporter.

Där det såg lite mer positivt ut var hos Axfood, Hexagon, Midsona, Vitrolife och Bilia men det man har märkt idag och även under hela rapportperioden så här långt är att alla bolag som inte kommer in med en enligt marknaden bra rapport får ta emot rejält med styrk på börsen.

Avslutningsvis så har USA-börserna inlett dagen nedåt på grund av de svaga jobbsiffrorna som kom in under eftermiddagen idag. Det ser även ut som att volatiliteten kommer hänga kvar hela handelsdagen även i USA och det medför som jag sagt tidigare att oron ökar.     
 

 

Trevlig fredagskväll och helg!
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar