Aktieinkomster
Likes
787
Antal inlägg
1324
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Egenföretagare, inlåst eller fri?

 

Som jag nämnde igår så beger jag mig utomlands nästa vecka och i och med det så fick jag en idé till ett inlägg om mig som företagare och entreprenör med inriktning på om mitt jobb gör att jag känner mig fri eller inlåst?

Självklart finns det både många för- och nackdelar med att vara egenföretagare, precis som det finns inom de flesta yrken. Om jag ska svara på frågan som fungerar som rubrik för det här inlägget så skulle jag säga att jag på samma gång är mer ”inlåst” än vad de flesta är men på samma gång så är jag även betydligt mer fri än vad många andra är. Det var kanske det mest oklara svaret jag kunde ge men det är faktiskt så det ser ut. Men för att specificera lite mer vad jag menar och hur jag tänker så har jag satt ihop listorna här nedanför och dessa ger förhoppningsvis lite mer klarhet.  


Friheten:

 • Flexibla arbetstider- Även om en arbetsdag många gånger består av 14 timmar eller mer så kan jag många gånger välja vilken tid på dygnet som jag ska arbeta. Det kan oftast inte de som har en vanlig anställning.
   
 • Arbeta vart jag vill- Mitt företag och mitt jobb fungerar och är även upplagt på ett sådant sätt att jag mer eller mindre nästan kan jobba exakt vart jag vill och den friheten är enorm och någonting som många underskattar och heller inte utnyttjar.
   
 • Jag styr och bestämmer- Det bästa av allt är väl faktiskt att jag är min egen chef. Det är ju helt klart en av de mest klyschiga sakerna man kan säga när det kommer till att driva eget bolag men det är faktiskt helt fantastiskt.


Fastkedjad med massa måsten:

 • Det ojämna flödet- Att flödet av inkommande projekt och jobb aldrig är jämt fördelat gör att man under vissa tider kan bli väldigt inlåst. Även om jag alltid har saker att göra så är det ibland mer och ibland mindre och det ställer en hel del krav på både en själv som person, min vardag och på personerna i min omgivning.
   
 • Det är mig det hänger på- I samma veva som det är skönt att vara sin egen chef så är kraven på mig såklart enormt höga. Jag har än så länge inga anställda så allt hänger bara på mig och jag måste alltid få jobbet gjort för att kunna få en lön som alla andra vid månadens slut.
   
 • Jag är chef för alla områden och anställd på alla avledningar- Eftersom att jag som sagt arbetar ensam i mitt bolag så har jag då också hand om precis allt. Jag är alltifrån vd till assistent och administratör och även om jag då och då köper olika tjänster från andra företag så gör jag verkligen allt i mitt bolag så återigen hänger allt på bara mig själv.

 

Summan och resultatet av allt det här skulle jag vilja säga är att jag är betydligt mer fri än vad många andra är. Det beror inte på att fördelarna överträffar nackdelarna utan det handlar helt enkelt om att jag älskar mitt jobb och det jag gör. På så sätt kan även många nackdelar bli fördelar och även om jag inte tycker alla sysslor är roliga egentligen så blir de det då jag vet hur viktig helheten är och att varje syssla leder till att mitt företag växer och utvecklas.

Som jag sa så går det hela även i perioder och under vissa månader under året är jag mer fri än under andra men just faktorerna att jag nästan kan arbeta vart jag vill och när jag vill bidrar till att jag känner en enorm frihetskänsla nästan varje dag. Jag har visserligen ingen konkret betald semester under t.ex. fem veckor under året som många andra har men det vill jag heller inte ha. Jag vill mycket hellre kunna t.ex. åka iväg på en semester i princip när jag vill och jobba lite under den tiden för det har jag absolut inget emot. När jag ligger på en strand så känner jag mig otroligt fri oavsett om jag kanske måste ligga och mejla under en timme om dagen.

Avslutningsvis så anser jag att livet som egenföretagare är mer fritt än något annat jobb och det oavsett om man måste jobba 14 timmar om dagen. Alla jag pratar med som har en företagsidé och som frågar mig om de ska satsa så säger jag ett självklart JA. Har man en konkret idé som man tror på så är det bara att köra för det värsta som kan hända är att det går åt helvete och att man måste gå tillbaka till att bli anställd igen och det är ju inte så farligt eller hur? Då har man i alla fall försökt och då slipper man gå och fundera på hur ens liv hade kunnat eller kan se ut.

 

Finns det några andra företagare här? Vad tycker i så fall ni, känner ni er fria eller inlåsta?

 

 

David      

Taggar (blogg): 
Zempire's picture
6
15
4
0
Zempire

Tjenare David

Får man fråga vad det är för typ av företag du driver?

Aktieinkomster's picture
787
1324
66
0
Aktieinkomster

Zempire: Tjenare DavidFår man fråga vad det är för typ av företag du driver?

 

Jag sysslar med investeringar, olika projekt, projektledning och konsultverksamhet med mera så jag gör lite allt möjligt.

Aktieinkomster's picture
787
1324
66
0
Aktieinkomster

Zempire: Tjenare DavidFår man fråga vad det är för typ av företag du driver?

 

Är du också egenföretagare? 

Zempire's picture
6
15
4
0
Zempire

Nej jag är tyvärr bara en ungdom som jobbar med ett vanligt slit jobb och inte riktigt vet vad jag vill göra i livet. Just nu har jag dock blivit sjukskriven pga en axel operation och lär ha jäkla massa tid att tänka på framtiden samt läsa Investeringsboken din guid till ekonomisk oberoende som legat i bokhyllan i två månader.

 

Aktieinkomster's picture
787
1324
66
0
Aktieinkomster

Zempire: Nej jag är tyvärr bara en ungdom som jobbar med ett vanligt slit jobb och inte riktigt vet vad jag vill göra i livet. Just nu har jag dock blivit sjukskriven pga en axel operation och lär ha jäkla massa tid att tänka på framtiden samt läsa Investeringsboken din guid till ekonomisk oberoende som legat i bokhyllan i två månader. 

 

Okej, har du haft funderingar på att bli det kanske? Tid över kan man ju använda till mycket, om inte axeln ställer till det vill säga. Hoppas att det blir bra efter operationen nu!

Zempire's picture
6
15
4
0
Zempire

Har funderat lite smått, dock väldigt svårt att komma på en ide som är hållbar.
Ja det lär bli en del tänkande på framtiden, väldigt mycket läsande om fundamentala och tekniska analyser.

Aktieinkomster's picture
787
1324
66
0
Aktieinkomster

Zempire: Har funderat lite smått, dock väldigt svårt att komma på en ide som är hållbar.Ja det lär bli en del tänkande på framtiden, väldigt mycket läsande om fundamentala och tekniska analyser.

 

Det dyker upp när du minst anar det! Sådana kunskaper är ju alltid bra att ta in, lycka till!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (147)
Oct (2)

Taggar