Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

En fond med investmentbolag

Att investera i investmentbolag tycker jag är väldigt fördelaktigt och medför överlag att man får en väldigt bra spridning i sin portfölj då investmentbolagens verksamhet helt enkelt går ut på att äga andra eller i alla fall delar av andra företag. En investering i ett eller flera investmentbolag är en investering direkt i aktier på börsen och den faktorn får många potentiella investerare/sparare att avstå då hen helt enkelt föredrar fonder. Det gjorde tidigare att man då var tvungen att avstå från att investera i investmentbolag men nu i dagens läge finns det ett riktigt intressant alternativ även på fondmarknaden.

Det alternativet består av en fond som heter Tellus Investmentbolag som tillskillnad från andra svenska fondalternativ inte fokuserar på svenska investmentbolag utan den här fonden fokuserar på internationella investmentbolag. Sverige har flera fina och intressanta investmentbolag men det som jag tycker är unikt och det bästa med Tellus Investmentbolags-fond är att den låter investerarna på ett väldigt enkelt och smidigt sätt  exponera sig mot just utländska investmentbolag.

På bilden här nedanför ser ni lite hur fonden är fördelad och vad den investerar i. Den slutsats man kan dra här är att en stabil och säker avkastning i längden prioriteras och Tellus själva säger att de agerar på ett liknande sätt som t.ex. Warren Buffett och Investor och det låter ju riktigt intressant, eller hur? 

En investering i den här fonden medför även att man får en väldigt bra spridning båden rent geografiskt och branschmässigt vilket man klart och tydligt kan se på bilden här ovanför. Risknivån är ligger ungefär i linje med världsindex men om man kollar på den goda historiken så kan man se att den tidigare avkastningen har slagit index. Sammanfattningsvis kan man säga att Tellus Investmentbolags-fond är en fond med en väldigt bra spridning som innehar en god potential för att löpande slå index och tack vare att fonden även är exponerad mot olika tillväxtmarknader så är den här fonden det enda man behöver i sin portfölj om man vill exponera sig mot den internationella marknaden. Det är dessutom enkelt att handla fonden hos de största aktörerna som t.ex. hos Avanza vilket också är en viktig detalj. Kort och gott så har Tellus Investmentbolag alltså allt som man söker hos en fond, eller vad tycker ni?       

Jag personligen tycker att det är sådana här fonder som just Tellus Investmentbolags-fond som bör bli så kallade ”folk-fonder” eller vad man nu vill kalla det, alltså fonder som blir otroligt populära och nästan vardagliga hos det svenska folket. För överlag så placerar en alldeles för stor del av befolkningen sina pengar i fonder som inte ger en speciellt bra avkastning i längden och det tycker jag är otroligt tråkigt. Så om ni verkligen vill ha en riktigt intressant fond ur det långsiktiga perspektivet där förutsättningarna faktiskt ser väldigt bra ut så tycker jag att ni i alla fall ska ta er en titt på den här investmentbolags-fonden.

 

Några av er kanske redan har den här fonden i er portfölj? Det vore i så fall väldigt intressant att höra era tankar och idéer om fondens innehav och upplägg med mera!

 

I samarbete med Tellus Fonder.    

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
frågande? (ej registrerad)

Är det som spiltans fond med investmentbolag bara att den här kör med utländska investmentbolag?

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Frågande: 

Precis det stämmer! Spiltan foksuerar på svenska investmentbolag och Tellus på internationella sådana!

Anonymous's picture
Karlsson (ej registrerad)

Går det köpa fonden via ppm?

Aktieinkomster's picture
796
1346
65
0
Aktieinkomster

Karlsson:

Absolut: Fondens ppm-nummer är: 269704

Anonymous's picture
WF (ej registrerad)

Woow, spännande!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar